Google Translate

donderdag 19 september 2013

Women of the Polar circleWomen of the Polar circle is een project van Rianne Dasselaar en Michiel van Nimwegen. Rianne woont sinds 2009 in Zweeds Lapland vlakbij Jokkmokk. Ze werkte bij Skabram Gårdsmejeri in het kleine dorpje Skabram en hield een blog bij genaamd "Boerin in Lapland".

Rianne Dasselaar
In september 2013 verscheen de onderstaande blogpost op het Boerin in Lapland blog:

Nieuw blog: Little Lapland
Ze is geen boerin meer en woont nu in een huisje in de bossen van Jokkmokk. Ze werkt in het koffiehuis Viddernas in Jokkmokk en daarnaast doet ze schrijf- en vertaalwerk. Nu dus een nieuw blog en wel Little Lapland. Op 16 september verscheen er een nieuwe blogpost met daarin de vermelding dat Rianne bezig is met het project Vrouwen van de Poolcirkel. Ze had zelf al een tijdje geblogd over haar leven op de poolcirkel en was benieuwd hoe andere vrouwen rond de poolcirkel zich redden. Het project Vrouwen van de Poolcirkel is ontstaan. Rianne is ook op Facebook te vinden.

Michiel van Nimwegen is fotograaf en woont sinds 2006 in Zweeds Lapland.

Michiel van Nimwegen
De foto's op de Artic circle women website zijn gemaakt door Michiel. Zijn fotografiewerk staat op Flickr. Ga daar zeker even kijken, want de foto's van Lapland zijn schitterend. Ik heb drie foto's van zijn Flickr website opgenomen in deze blogpost.

Wolven

Veelvraat

Rendieren

Naast foto's houdt Michiel een blog bij, Tempat Senang. Dit blog wordt actief onderhouden en is sinds 2004 actief. Net als Rianne is Michiel ook op Facebook te vinden.

Op de Women of the Artic circle website staan korte beschrijvingen en foto's van 12 vrouwen die rond de poolcirkel leven in Noorwegen, Zweden en Finland. Jammer dat de verhalen erg beknopt zijn. Verder een erg leuk project wat uiteindelijk een boek tot resultaat heeft. Ik kreeg wat meer informatie van Michiel en Rianne en het is de bedoeling dat het boek medio 2014 uitkomt. De website is een voorproefje van de verhalen en foto's die in het boek komen. Het boek is in het Nederlands geschreven. De website is in het Engels. Dat leek hun beter omdat ze graag wilden dat de geïnterviewde vrouwen het ook konden volgen.  

Rianne werkt sinds de zomer van 2012 aan het project Women of the Polar Circle. Aankomend winterseizoen gaat ze er weer op uit om vrouwen te interviewen. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 20 à 22 vrouwen in het boek geportretteerd worden. Op dit moment zoekt ze nog naar meer geschikte vrouwen. Een organisatie in Jokkmokk, Strukturum, draagt 50% in de reis- en overnachtingskosten bij; de rest betaalt ze zelf. 
Ze zijn hard op zoek naar meer sponsoren!

3 opmerkingen:

  1. Met die fotograaf zou ik wel eens op stap willen daar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dacht ik al wel. Ze kennen Therese Rydström (http://www.thereserydstrom.com) ook. Die woont net als Michiel in de buurt van Jokkmokk.

      Verwijderen