Google Translate

zondag 22 september 2013

Icehotel - Jukkasjärvi

Ik kwam op Facebook het onderstaande bericht tegen:Op vrijdag 20 september 2013 was op Discovery Channel inderdaad de Mega Builders aflevering over het Ice Hotel te zien. De herhaling van deze aflevering is te zien op maandag 23 september 2013 om 9:50 uur.

Het bericht trok mijn aandacht want ik had volgens mij er eerder van gehoord en inderdaad. Ik heb het boek Icehotel in de kast liggen. Dus wel interessant om bij de foto's in het boek een beeld te krijgen hoe men het ijshotel elk jaar weer opbouwt.
 
Icehotel boek
Het icehotel wordt elk jaar in het plaatsje Jukkasjärvi, Zweden gebouwd. Het hotel is volledig opgebouwd uit het water van de rivier Torne älv. Meer info over het icehotel is te vinden op Wikipedia. Over ijshotels in het algemeen komt Wikipedia weer om de hoek kijken.

Foto van het Icehotel
Een overnachting is het icehotel is onder andere via Buro Scanbrit te boeken. De prijzen zijn ongeveer 1000 EUR per persoon inclusief vlucht voor 3 nachten. De temperatuur is constant -5 graden in het ijshotel.

Het is vrij prijzig. We hebben zelf heel even het gevoel van een ijskast kunnen ervaren in Finland en wel in Santa Park te Rovaniemi. Erg koud :-). Hieronder een foto van die ruimte:

Ice gallery and ice bar Santa Park, Rovaniemi

Op Youtube zijn nog een aantal filmpjes te zien.5 opmerkingen:

  1. Eerlijk is eerlijk, ik slaap wel altijd het lekkerste als het wat kouder in de slaapkamer is...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er wel heel ijzig uit, maar ook bijzonder en sprookjesachtig mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zijn er in de zomer geweest. Gewoon omdat we de plek wilden zien waar het hotel 's winters staat. Veel ijs was er natuurlijk niet te vinden ;-) Behalve het opgeslagen ijs dat ligt te wachten voor het volgende gebruik. Lijkt ons nog wel eens iets om daar te logeren, maar ja, nogal prijzig, hè.

    BeantwoordenVerwijderen