Google Translate

zondag 7 juni 2015

Kung Fury

Filmdetails:
Titel: Kung Fury
Regisseur: David Sandberg
Jaar: 2015
Verhaal: David Sandberg
Acteurs: David Sandberg, Jorma Taccone, Steven Chew
Duur: 30 minuten
IMDB cijfer: 8,4


Samenvatting:
In 1985, Kung Fury, the toughest martial artist cop in Miami, goes back in time to kill the worst criminal of all time - kung fuhrer Hitler. (Bron: IMDB).

De film:
Kung Fury is een film gemaakt door de Zweed David Sandberg. Een tijdje geleden had ik een keer in RTL Late Night een gedeelte uit de videoclip True Survivor van David Hasselhoff gezien. Die clip is hieronder te zien.


De film werd tevens een aantal keren besproken op de Nordic Fantasy website:
- Kung Fury Preview
- Review Kung Fury
- 12 facts about Kung Fury
- More from Kung Fury

De film was op 28 mei 2015 alleen te zien als je in Zweden woonde. Op het blog van Filmliefhebber kwam ik vandaag een blogpost tegen over Kung Fury. Daaruit bleek dat de film volledig op Youtube is te zien. Direct gekeken natuurlijk. De film duurt 30 minuten en het is geen volledige film geworden. Reden hiervoor is dat het volledige bedrag via crowdfunding website Kickstarter niet is gehaald. Er is toen gekozen voor een 30 minuten film. David Sandberg zit in de effecten en dat is in deze film goed te zien. Een interview met hem is te lezen op deze website. De film is een ode aan de jaren 80. Dat is onder andere de reden dat David Hasselhoff (Knight Rider en Baywatch) is benaderd voor de True Survivor videoclip. Zelf komt hij heel even aan bod in de film. Andere bekenden in de film zijn body builder Andreas Cahling als Thor en de comedians Magnus Betnér en Björn Gustafsson als Nazi's. Nazi's doen het goed in Scandinavische films. In Død SnøDød Snø 2 en Iron Sky waren de nazi's ook al aanwezig. In Kung Fury speelt Adolf Hitler een belangrijke rol.

De film is 30 minuten complete onzin met veel verwijzingen naar de jaren 80. Kung Fury (David Sandberg) is de held en moet de wereld verlossen van Adolf Hitler. Dit gaat niet zonder slag of stoot en Kung Fury moet naar het verleden (Nazi Duitsland) worden gehackt door Hackerman maar het gaat mis doordat Kung Fury te ver naar het verleden wordt gebracht. Hij komt terecht in Vikingtijd en komt daar de Viking valkyries Barbarianna (Eleni Young) en Katana (Helene Ahlson) en ook nog eens Thor tegen. Over Barbarianna is een nummer terug te vinden op de soundtrack van Kung Fury. Dit nummer van Christoffer Ling is hieronder te beluisteren.


Barbarianna is het enige nummer wat niet op de muziek van Jan Hammer lijkt. De overige nummers van de soundtrack, voornamelijk muziek van Mitch Murder, zijn geïnspireerd op de muziek van Jan Hammer. De tijden zijn Miami Vice komen terug tijdens het luisteren van de soundtrack. De soundtrack is hieronder te horen.


De film is een succes geworden en er komt alsnog een volledige film over Kung Fury. Zelf vond ik de film wel leuk. Dat had vooral te maken dat de film 30 minuten duurde.

Recensies en informatie:

De film is hieronder te zien:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten