Google Translate

zaterdag 20 januari 2018

Tjockare än vatten (Thicker than water) Seizoen 2

Serie details:
Titel: Tjockare än vatten (Thicker than water) Seizoen 2
Bedenker: Henrik Jansson-Schweizer
Jaar: 2017
Acteurs: Joel Spira, Björn Bengtsson, Aliette Opheim
Duur: 10 afleveringen (60 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 7,3Samenvatting:
De drie Waldemar erfgenamen hebben nu gelijke rechten verworven over het vakantiehuis dat hun moeder hen naliet. Maar hoe sterk zijn de familiebanden nog wanneer onvoorziene omstandigheden de toekomst van het huis en de familie bedreigen? Liefde, haat en verraad zijn de rode draad in het volledige tweede seizoen van Thicker Than Water. De wonden van de Waldemar familie raken moeilijk geheeld. Of ieder familielid grote opofferingen kan maken blijkt de grote vraag.

De serie:
Begin 2015 heb ik het eerste seizoen van Tjockare än vatten gezien. Via een reactie op die post bleek dat seizoen twee ook op Neflix beschikbaar was. Natuurlijk direct gekeken, want Tjockare än vatten vind ik namelijk een geweldige serie. De sfeer, de muziek, de acteurs en de beelden. Geweldig. Het is in seizoen twee maanden later en het is winter. Oskar zit alleen in het pension. De eerste vraag die naar boven komt is: Waar is Liv? Blijkbaar weg, want ze is nergens te bekennen. Oskar is depressief en het gaat niet best met hem. Broer Lasse en zusje Jonna komen weer terug naar het pension. Het pension is in vervallen staat en de vraag is hoe de drie Waldemars het weer klaar krijgen voor de Kerstdagen. Dat doen ze op hun eigen wijze en dat gaat in een Zweeds tempo. Ondanks dat ze zo ontzettend rustig aan doen zit er een enorme vaart in de serie. Er worden veel verhaallijnen opgezet en iedereen wordt er bij betrokken, zelfs de dochter van Lasse krijgt een eigen verhaallijn. Hoe die verhaallijnen gaan aflopen is een raadsel want op een gegeven moment denk je dat het niet erger kan worden en dan wordt het alsnog erger. Het einde vond ik verrassend.

Conclusie:
De serie ademt gewoon Zweeds. Het pension is zoals de huizen in Zweden zijn, simpel en eenvoudig. De muziek past perfect in het plaatje. Je hoort bij vlagen volgens mij het gejoik van Sofia Jannok. De rode draad in het verhaal, het verleden van het gezin Waldemar, krijgt in het tweede seizoen een verdieping waar vooral Oskar onder te lijden heeft. Wat heeft Joel Spira de rol van Oskar goed gespeeld zeg. Aan de ene kant is hij de aardigheid zelf en heb je medelijden met hem, maar er zit ook een duistere kant in hem. Een totaal onvoorspelbaar persoon en ik heb er enorm van genoten. De beelden in de serie zijn weer geweldig. Het speelt zich voornamelijk af op Åland. De opnames vonden volgens deze website voornamelijk plaats op Barnens ö. Hopelijk komt er een derde seizoen.

Met seizoen twee is nu ook de soundtrack beschikbaar. Het opvallendste nummer is natuurlijk de titelsong. In mijn blogpost over het eerste seizoen was ik er zeker van dat Elsa Larsson de titelsong heeft gezongen, maar nu het tweede seizoen uit is blijkt dat Elsa Håkansson het nummer heeft gezongen. Zou Elsa Larsson Elsa Håkansson zijn? Elsa Håkansson heeft samen met het duo My Bubba een album opgenomen. De nummers zijn te beluisteren op Spotify.


Drie andere opvallende nummers zijn The Holy Lead Theme, The Holy Love Theme en The Holy Voice Theme.

Recensies:

5 opmerkingen:

  1. We kwamen er laatst bij toeval achter op Netflix dat er een seizoen 2 is. Seizoen 1 ook gezien dus we gaan zeker kijken!
    Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet iemand wanneer seizoen 3 op Netflix komt of is er geen seizoen 3?

    BeantwoordenVerwijderen