Google Translate

zaterdag 13 januari 2018

Uit de oude doos van Scandinaviëblog: Cancer

Deze post verscheen eerder op 25 oktober 2015 op Scandinaviëblog.

Cancer
Cancer, een heftige naam voor een Deens duo. Ik kwam het onderstaande nummer Hot Snake Dead Boy eind oktober 2015 tegen en het nummer bleef toen hangen. Een geweldig nummer.

Cancer - HOT SNAKE DEAD BOY - Live Session from Christina Amundsen on Vimeo.

Cancer is een duo bestaande uit When Saints Go Machine zanger en producer Nikolaj Manuel Vonsild en Chorus Grant leadzanger en gitarist Kristian Finne Kristensen. Ze hebben meer dan een jaar gewerkt aan het minialbum Ragazzi. Ragazzi is op 29 september 2014 uitgebracht. De muziek van When Saints Go Machine kan me niet zo boeien. De muziek van Chorus Grant bevalt me beter. De cover Golden Brown is best wel goed. Maar samen als Cancer hebben ze echt een paar goede nummers gemaakt.


Hieronder is het nummer Hunting Large Cats From Helicopters van Cancer te horen.

Cancer - HUNTING LARGE CATS FROM HELICOPTERS - Live Session from KnockKnock on Vimeo.

Het album is in zijn geheel op Spotify te beluisteren. Een aantal reviews over het album en wat meer informatie over het duo is te vinden op:
In dit interview is onder andere te lezen waarom ze hebben gekozen voor de naam Cancer. Eind januari 2017 hebben ze hun nieuwe album Totem uitgebracht. Het blijft een goede band met heerlijke muziek en een aparte zangstijl. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten