Google Translate

maandag 10 juni 2024

STF Grövelsjön Fjällstation

Ik zat te zoeken op mijn blog naar Grövelsjön en eigenlijk kwam ik geen enkele post tegen over STF Grövelsjön Fjällstation. Kwam alleen deze post tegen over een boek die bij het Fjällstation lag. Dit is best wel apart omdat we er in al die keren dat we naar Zweden zijn geweest STF Grövelsjön Fjällstation zeker twee keer hebben bezocht. De eerste keer in 2010 toen we voor het eerst in Zweden waren. Toen even gekeken wat het was maar daar niets gedaan. Ook geen foto's gemaakt. Zeven jaar geleden in 2017 zijn we er weer geweest en toen een kleine wandeling gemaakt van 4 km met de naam Naturstigen. 
Onderweg kwamen we overblijfselen tegen van een zomerkamp van de Sami. Stralend Zweden heeft er in 2015 een artikel over geschreven met daarin onder andere hun ervaringen met de Naturstigen wandeling, In deze post is meer informatie over de Sami in dit gebied te lezen.
STF Grövelsjön Fjällstation is een plek die onder de outdoor liefhebbers zeker bekend zal staan. Vanuit deze plek kun je met redelijk wat wandelingen en hikes starten. Gelukkig starten er niet alleen maar de lange hikes maar dus ook korte wandelingen zoals Trollstigen voor kinderen en Naturstigen voor de toeristische wandelaars :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten