Google Translate

woensdag 16 januari 2019

Eggs from tree - Leif wikner

Bij STF Grövelsjön Fjällstation kwam ik het onderstaande boek tegen:


Het is het verhaal van Leif Wikner en de weg naar zijn eieren. Een boek met foto's met de nadruk op spannende houten eieren van Leif Wikner. De teksten zijn in het Zweeds, Engels, Duits en Chinees.

Leif Wikner heeft een familiebedrijf, Wikners i Persåsen en bestaat al 45 jaar. In het begin hadden Leif en zijn vrouw Margith het idee om ergens in Jämtland een timmerbedrijf te beginnen. Ze vonden de ideale plek in Persåsen. Ze kochten de oude school en bouwden geleidelijk de zaak uit met onder andere vakantiehuizen, een hotel, conferentiefaciliteiten en een restaurant.

De haan en het ei zijn de bedrijfssymbolen. De haan symboliseert zowel veiligheid als eigenwijsheid en het ei staat voor vitaliteit, mogelijkheden en creativiteit. (Bron: website Wikners i Persåsen).

Het design van het boek is gedaan door Karin Källberg.Ik heb het boek niet gehaald, maar wel leuk om het verhaal achter het boek uit te zoeken. Mochten we weer een keer in de buurt zijn dan zit er misschien wel een bezoekje aan Wikners i Persåsen in. Er zit trouwens ook een DVD bij het boek. Meer informatie over Leif Wikner is te vinden op de websites Adventures Sweden, Slöjd magasinet en Från bygden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten