Google Translate

zondag 24 november 2019

Grenseland

Seriedetails:
Titel: Grenseland
Jaar: 2017
Verhaal: Megan Gallagher
Acteurs: Tobias Santelmann, Ellen Dorrit Petersen, Benjamin Helstad
Duur: 8 afleveringen van 60 minuten
IMDB cijfer: 6,8Samenvatting:
Het lichaam van een man bungelt boven een beek. Rechercheur Nicolai onderzoekt de zaak, en vermoedt al snel dat er meer aan de hand is dan zelfmoord. Maar dan blijkt zijn bloedeigen broer met de zaak te maken te hebben. Nicolai probeert de zaak daarop in de doofpot te stoppen. Hij sjoemelt met bewijsmateriaal om de zelfmoordtheorie te ondersteunen, maar ontdekt later de waarheid over Tommy's dood.

De serie:
Eindelijk de Noorse serie Grenseland op Netflix bekeken. De serie bestaat uit acht afleveringen en het begin is wat vaag. Het gaat over de rechercheur Nicolai die een collega beschuldigd heeft van corruptie. Hij gaat terug naar zijn geboorteplaats vlak bij de grens van Zweden waar zijn broertje en vader nog steeds verblijven. Zijn broer werkt bij de lokale politie en zijn vader is gepensioneerd. Ze zijn erg ouderwets in hun ideeën en dit botst met Nicolai omdat hij homoseksueel is. Het moet geheim blijven want zijn partner is weer advocaat in de zaak van de corrupte collega van Nicolai. Daarnaast vind Nicolai het wel handig om het geheim te houden omdat zijn vader het niet zal accepteren.

Op een dag hangt er iemand boven een beek en de lokale politie doet het af met zelfmoord. Nicolai vertrouwd het niet en zorgt ervoor dat de recherche de dood onderzoekt in de vorm van rechercheur Anniken (fantastisch gespeeld door Ellen Dorrit Petersen). Ze gaat samen met Nicolai de dood onderzoeken en bijt zichzelf vast in de zaak als een pitbull. Hoe vaster ze zich erin bijt hoe penibeler de situatie voor Nicolai wordt. Onderweg krijgt de zaak ineens een compleet andere wending en lijkt het ineens een ander verhaal. De rol van Anniken is dan vreemd genoeg geminimaliseerd en komen er andere personen in het verhaal voor.

Conclusie:
De wending in het verhaal vond ik erg vreemd overkomen. Achteraf weet je dan wel weer dat de wending terug grijpt op het begin van het verhaal, maar het was wel apart. Ondanks dat vond ik de serie wel goed. Duister en donker in het begin met een Nicolai die steeds verder in de problemen komt. Met elke stap die hij doet verdwijnt hij verder in het moeras. De titel Grenseland is ook mooi gekozen en slaat op de grens tussen Noorwegen en Zweden, maar kan ook slaan op de grens die Nicolai steeds overschrijdt.

De serie stamt uit 2017 en het is de vraag of er een tweede seizoen komt.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten