Google Translate

dinsdag 5 november 2019

Ørsdalen

In de vorige post ging het over Stavtjørn. De weg naar de skipiste heet Fv117. Als je de skipiste voorbij rijdt en verder gaat over de Fv117 dan kom je een tunnel tegen. Het was een zelfde soort tunnel als die naar de bergboerderij Kjeåsen. Een verschil en dat is dat bij de Kjeåsen tunnel er maar verkeer in één richting mogelijk was. Om het uur naar beneden en een een half uur later om het uur naar boven. Bij de Ørsdalstunnelen is het een gok of je wat tegenkomt.

Ørsdalstunnelen
Direct na de tunnel is een parkeerplaats aanwezig en kun je beginnen met een wandeling. Ga je verder met de auto dan volgt er een afdaling naar het dal. En wat voor een dal. Het is alsof je in een andere wereld bent terecht gekomen. Ik moet zeggen dat ik dit zelf niet vaak heb meegemaakt. Het dal is ligt geïsoleerd en is alleen te benaderen via de bergweg. In het dal kun je de klim naar de Mjåvassknuten starten. Deze hebben we niet gedaan. We zijn wel naar de Ørsdalen groeve geweest. De foto's van de groeve komen in een latere post aan bod. Nu eerst het dal zelf.Op internet een artikel gelezen dat er zo'n vijftig mensen in het dal wonen.


Over de tunnel is nog een interessant filmpje te zien van de firma Roadcap. In het onderstaande filmpje worden tijdelijke tunneldelen gedemonstreerd in de Ørsdalstunnelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten