Google Translate

donderdag 13 februari 2020

Svartsjön - Black Lake

Seriedetails:
Titel: Svartsjön - Black Lake
Jaar: 2016
Verhaal: Jonathan Sjöberg, Ulf  Kvensler, Moa Herngren en David Berron
Acteurs: Sarah-Sofie Boussnina, Filip Berg, Aliette Opheim, Odin Waage
Afleveringen: 8 van 45 minuten
IMDB cijfer: 6,1Samenvatting:
Rijke jongen Johan heropent het ter ziele gegane skiresort van Svartsjön - gesloten vanwege een moord 20 jaar eerder die breed uitgemeten werd in de media. Johan brengt een groep vrienden met zich mee en zijn vriendin Hanne. Wat begint met feesten, flirten en veel skiën verandert als snel in een situatie waarin zich een reeks onverklaarbare en gewelddadige gebeurtenissen voordoen.

De serie:
Svartsjön, een serie die ik al een tijdje op het oog had, maar nog niet de kans had om te bekijken. Gelukkig is de serie nu te zien op Netflix. Netflix heeft trouwens direct de twee seizoenen beschikbaar gesteld. De serie heeft niet veel goede kritieken. Het tweede seizoen nog minder dan het eerste seizoen.

De eerste aflevering is veelbelovend. Een dreigende sfeer in een verlaten skiresort. Helaas is de dreiging in de daaropvolgende afleveringen verdwenen. Ondanks dat toch nog een interessant verhaal waarin de Sami en de praktijken van de Zweedse arts Herman Lundborg centraal staan. Vlak voor het bekijken van de serie was ik weer even in die geschiedenis gedoken naar aanleiding van het boek Lapponensis van Michiel Brouwer. Helaas nog steeds het boek niet kunnen bemachtigen, maar dit artikel van Angela Wals geeft een goed beeld van het boek en de geschiedenis.

Conclusie:
Leuke serie met spannende momenten. Ik snap de kritieken wel, maar ik had er zelf geen problemen mee. Wel apart om Deens, Zweeds en Noors door elkaar te horen. Tevens erg mooie beelden van de omgeving. De acteurs doen het ook wel goed. Vooral Jessan was een genot om te zien, maar dat kwam denk ik door haar rol in de serie Tjockare än vatten. De enige acteur waar ik niet veel mee had was Johan. Ik irriteerde mij vreselijk aan zijn muts die hij bijna constant op had. Helaas speelt Johan ook de hoofdrol in het tweede seizoen van Svartsjön die een prequel is op het eerste seizoen. Seizoen twee speelt zich niet af in de bergen maar in de omgeving van Stockholm.

Recensies:
- The Arts desk- Mijn Serie
- Scriptgirl
- The List
- Stralend Schrijven
- The Killing Times

Geen opmerkingen:

Een reactie posten