Google Translate

zondag 4 januari 2015

Tjockare än vatten (Thicker than water)

Serie details:
Titel: Tjockare än vatten (Thicker than water)
Bedenker: Henrik Jansson-Schweizer
Jaar: 2014
Acteurs: Joel Spira, Björn Bengtsson, Aliette Opheim
Duur: 10 afleveringen (60 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 7,1

Samenvatting:
Anna-Lisa Waldemar runt een populair familiepension op het schitterende eiland Sunnanö in de Zweeds/Finse archipel, samen met haar zoon Oskar. Zonder zijn medeweten nodigt ze zijn broer Lasse en zus Jonna uit voor de seizoensopening. Oskar is nauwelijks van deze schok bekomen wanneer zijn wereld ineenstort: Anna-Lisa wordt dood aangetroffen en haar testament bevat strikte bepalingen voor de drie kinderen. Gedurende het hele seizoen moeten zij samen het pension runnen, anders erven ze helemaal niets. Het is haar laatste poging haar kinderen te herenigen. Naast de familiegeschillen brengt hun samenzijn duistere geheimen naar de oppervlakte die verband houden met de mysterieuze verdwijning van hun vader toen zij nog tieners waren. Bloed kruipt waar het niet gaan kan…

De serie Tjockare än vatten bestaat uit tien afleveringen van ongeveer 60 minuten. Het draait voornamelijk om het pension Waldemar dat in de Finse archipel Åland ligt. Meer informatie over Åland is te vinden op hun officiële website. De tien afleveringen beslaan een seizoen uit het leven van het gezin Waldemar bestaande uit Lasse, Oskar en Jonna.Volgens de samenvatting zou het pension op het eiland Sunnanö liggen. Ik kon hier weinig over vinden. Wel het nummer Dansen på Sunnanö van Cornelis Vreeswijk.


Het draait in de serie om de erfenis die moeder Anna-Lisa heeft achtergelaten aan haar kinderen. Er gebeurd nogal wat in de serie en de vaart zit er eigenlijk best wel in. Voor je het weet ben je bij het einde van het seizoen. Het heden wordt af en toe onderbroken door beelden van het verleden. Je komt dan wat meer te weten over wat er vroeger gebeurd is.

De broers Lasse en Oskar zijn twee tegenovergestelde personen. Lasse is de macho en Oskar de sukkel. De rol van Oskar wordt geweldig en geloofwaardig gespeeld door Joel Spira.

Aliette Opheim
Lasse, gespeeld door Björn Bengtsson is de macho. Dat doet hij overtuigend. Toch laat hij zien dat hij niet alleen een macho is, maar ook een probleemgeval.

Bij Jonna, gespeeld door Aliette Opheim, moesten we steeds denken aan Anouk. Ze lijkt sprekend op Anouk.

Het idee is goed bedacht en ondanks dat de serie wat oubollig aandoet, blijft het boeiend. De natuur rondom Åland helpt zeker mee. Het levert schitterende beelden op. De muziek maakt de sfeer helemaal compleet. Wat een heerlijke muziek hebben ze gebruikt. De credits voor de muziek staat op naam van Fläskkvartetten. Volgens de SVT website hebben Ella Larsson en Sofia Jannok meegewerkt.


Het openingsnummer van de serie is hieronder te horen. Het nummer is volgens mij nog niet uitgebracht. Het is in ieder geval een mooi nummer. De muziek die je hoort in openingsnummer, hoor je in de hele serie weer terug.


Over Elsa Larsson kan ik weinig vinden. Het kan zijn dat het de Elsa Larsson is op de onderstaande Youtube filmpjes:Het is nog niet bekend of er een tweede seizoen verschijnt. Het zou logisch zijn dat het verhaal is afgesloten, maar tegenwoordig weet je het nooit. We hebben in ieder geval genoten van deze tien afleveringen.

Leuk is dat Willy van het blog Hej Tjorven het pension heeft gevonden op internet. Het pension heet in het echt Storgården en ligt op Barnens Ö. Meer informatie over Storgården is te vinden op hun website.

Update 13 november 2016: Het openingsnummer is in zijn geheel te beluisteren op Spotify.

Recensies:
- Season1
- Svenska.yle.fi: Blod är tjockare än vatten
Svenska.yle.fi: Tjockare än vatten – ett Åland utan ålänningar
Svenska.yle.fi: Släkt, historia och sammanhang sökes
- DVD.nl
- Serietotaal
- NordicVibes
Film1

15 opmerkingen:

 1. http://www.barnenso.se/stuguthyrning/stugor/storgarden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Super zeg. Dat is inderdaad het pension. Ik ga de blogpost één dezer dagen even met die informatie aanpassen. Er komt ook een tweede seizoen: http://www.svt.se/tjockare-an-vatten/ny-sasong-av-tjockare-an-vatten.

   Verwijderen
 3. Komt er een tweede seizoen? Dat is geweldig. Ik heb genoten van deze prachtige serie.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens deze website wel: http://www.svt.se/tjockare-an-vatten/ny-sasong-av-tjockare-an-vatten. Hopen dat die net zo goed is als het eerste seizoen.

   Verwijderen
 4. hopelijk komt er tweede seizoen...echt genoten van deze serie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar waar kunnen we nu de muziek (titelsong) vinden....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is nog steeds niet uitgebracht. Misschien met seizoen 2?

   Verwijderen
 6. Is er iets te vinden over de muziek van de serie? Openingstune is te vinden op Spotify, maar de rest van de muziek?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog even gezocht, maar die is niet te vinden. Het is al een tijdje geleden dat ik seizoen 1 heb bekeken, maar volgens mij is de tune van het openingsnummer de hele serie door te horen. Trouwens bedankt voor de tip dat het nummer op Spotify is te vinden.

   Verwijderen
 7. Seizoen 2 staat op netflix maar ws had je dit al ontdekt. Wij keken net het laatste deel. Wat een heerlijke serie! Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra, dat had ik nog niet ontdekt. Helemaal geweldig!! Daar gaan we natuurlijk binnenkort mee beginnen. Eerst Fortitude seizoen 2 bekijken. Bedankt voor de tip. Mooi blog heb je trouwens.

   Verwijderen
  2. Dank je wel! Fortitude...dat ken ik niet maar na googlen wil ik het zeker leren kennen ;) Mijn computer was kapot dus vandaar lees ik nu je reactie pas.Fijn weekend!

   Verwijderen