Google Translate

donderdag 3 december 2020

Yuka's way home - Abigail Roscoe

Boek details:
Auteur: Abigail Roscoe
Tekeningen: Abigail Roscoe
Titel: Yuka's way home
Taal: Engels
Verschijningsdatum: 2020
Bladzijde: 27


De auteur:
Abigail Roscoe, ook bekend onder de online alias Cariboou, is een Canadese / Mexicaanse kunstenaar die Illustratie studeert aan Academie Minerva in Nederland. Yuka's way Home is haar eerste kinderboek.

Abigail Roscoe

Haar werk, waaronder afbeeldingen uit Yuka's way home, is te zien op haar website

Ik had nog niet eerder van haar gehoord totdat ik deze week in de Saami Baiki Facebook groep een bericht van haar tegen kwam over haar boek Yuka's way home

Het boek:
Het verhaal gaat over Yuka, een kariboe, die na een avontuur uiteindelijk terecht komt bij de kudde rendieren van Johan Isak Turi Oskal. Johan Isak Turi Oskal bestaat in het echt ook en heeft het bedrijf Tromsø Arctic Reindeer Experience. Toeristen kunnen bij Tromsø Arctic Reindeer Experience even de Sami cultuur beleven. Het verhaal van Abigail geeft dit ook weer. Het boek laat kinderen zien hoe de kariboe en rendieren samen met de Sami leven. In het boek staan ook interessante feiten en natuiurlijk de geweldige tekeningen van Abigail. 

Het boek is als Kindle ebook te verkrijgen via Amazon. Helaas is de paperback versie tot nu toe alleen nog maar te verkrijgen in de Verenigde Staten.

Ik vermoed dat Abigail in de toekomst meer boeken gaat maken. Ik heb in ieder geval genoten van de mooie tekeningen en ook nog wat geleerd over de kariboe.

Update 06-01-2021:
Abigail Roscoe is een Kickstarter project gestart voor een hardcover versie van het boek. Je kunt haar helpen om haar doel te behalen. Op dit moment staat de teller op €806,- van de €4814,- en nog 37 dagen te gaan. De link naar het project: https://www.kickstarter.com/projects/cariboou/yukas-way-home-a-book-for-a-good-cause.

2 opmerkingen:

  1. Mooie tekeningen maakt ze. Leuk om te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, helaas was de papieren versie nog niet verkrijgbaar in Nederland. Anders had ik die wel gehaald.

      Verwijderen