Google Translate

woensdag 14 april 2021

Red Dot

Filmdetails:
Titel: Red Dot
Regisseur: Alain Darborg
Jaar: 2021
Verhaal: Alain Darborg, Per Dickson
Acteurs:Nanna Blondell, Johannes Kuhnke, Anastasios Soulis
Duur: 86 minuten
IMDB cijfer: 5,5Samenvatting:
David en Nadja zijn een stel waarvan de relatie niet zo lekker meer loopt. Wanneer Nadja zwanger wordt, besluiten ze het toch nog een keer te proberen. Ze gaan op skitrektocht in de Zweedse wildernis. Als ze 's nachts in hun tent liggen, verschijnt er ineens een rode stip die hen doet geloven dat er een onbekende schutter op ze richt. Plots moeten ze vluchten voor hun leven want op de meedogenloze sneeuwvlaktes zijn de twee niet veilig.

De film:
Begin 2021 verscheen op Netflix de film Red Dot. Een thriller waarin een stel achterna wordt gezeten door een onbekende schutter in het noorden van Zweden, in Björndalen. De film duurt nog geen anderhalf uur en de titel slaat op een rode stip van een geweer. De film begint direct met een bloedende en gehavende David die zegt dat het haar schuld niet was en vervolgens een rennende Nadja. Direct daarna ga je terug naar het verleden waar David afstudeert en Nadja een huwelijksaanzoek doet. Nadja zegt ja en vervolgens wonen ze in Stockholm en hun relatie gaat niet goed. Nadja is zwanger en David weet het nog niet. David probeert het goed te maken met Nadja en ze gaan skiën in Björndalen. Op de reis er naar toe komen ze twee broers tegen waar ze een akkefietje mee krijgen. David rijdt tegen hun auto aan en het is al snel duidelijk dat dit het begin is van veel ellende. Op hun eerste nacht in de tent op de sneeuwvlakte en onder het noorderlicht zien ze opeens een rode stip. De jacht kan beginnen.

Conclusie:
Een vrij simpele film met een paar plotwendingen die al mijlenver van te voren te zien zijn. Het eind was niet volgens mijn verwachting dus dat was een meevaller. Gewoon een leuke film met mooie beelden en ook een aantal niet mooie beelden.  

In de film waren een aantal muzieknummers te horen. Het eindnummer viel het meeste op. Het nummer heet Jag ger dig min morgon van Carlos Juan. Een Spaanse naam met een Zweedstalig nummer. Het was even zoeken maar op een forum zag ik de naam Cutmastacarl die zijn eigen nummer aangaf op een vraag van wie het eindnummer is. De naam Cusmastacarl was weer te vinden op Spotify en daar is te zien dat Cusmastacarl Carl-Johan Sevedag is en Carl-Johan Sevedag is weer de maker van de soundtrack en dus ook Carlos Juan.
Red Dot is op een aantal locaties in Zweden en Noorwegen gefilmd. In Zweden zijn de locaties Rättvik en Grövelsjön. In Noorwegen filmden de cast en crew op Fonna Glacier gelegen in Folgefonn Sommerskisenter, 5629 Jondal.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten