Google Translate

zaterdag 1 mei 2021

Heder

Seriedetails:
Titel: Heder
Jaar: 2019
Verhaal: Julia Dufvenius, Sofia Helin, Anja Lundqvist
Acteurs: Julia Dufvenius, Anja Lundqvist, Alexandra Rapaport
Afleveringen: 8 van 45 minuten
IMDB cijfer: 6,3Samenvatting:
Vier beste vriendinnen runnen samen het advocatenkantoor Heder, wat Zweeds is voor eer. Ze willen vooral opkomen voor vrouwen en slachtoffers van seksueel geweld. De aanrander van een tienermeisje Isabel wordt vrijgesproken en dat is natuurlijk niet naar de zin van de advocates. Ze willen extra bewijsmateriaal verzamelen om zo in beroep te kunnen gaan. Maar dat verloopt niet zo vlot als gehoopt en de vraag rijst of Isabel wel een slachtoffer is. De advocates dragen bovendien ook zelf een groot geheim met zich mee en dat kan hen wel eens serieus in de problemen brengen.

De serie:
Een tijdje geleden was op Canvas de serie Heder te zien. Heder is een advocatenkantoor gerund door vier vrouwen die allemaal iets hebben meegemaakt in het verleden. Ze komen op voor slachtoffers van seksueel geweld en dat zijn dan eigenlijk alleen vrouwen / meisjes. De afleveringen beginnen met een scené waarvan je nog niet weet wat het betekent. Aan het einde van de scené is de tekst Heder of Honour (Engelse titel) te zien. Het viel op dat de tekst met elke aflevering steeds minder goed te zien was. Er komen per aflevering steeds meer open ruimtes in te zitten. Dit hebben ze erg goed gedaan. 

Eigenaresse van Heder is Karin en de drie vriendinnen zijn Elin, Janni en Nour. Het verleden van de vier vrouwen komen aan bod maar die van Nour is in dit eerste seizoen de rode draad. Haar gebeurtenis in het verleden heeft ervoor gezorgd dat de vriendinnen met Heder zijn begonnen. Tegelijkertijd is het een gebeurtenis die weinig mensen kennen en als het openbaar wordt gemaakt zal het een grote impact hebben op het leven van de vriendinnen en Heder. Hoe gaan ze zich redden in de duistere wereld van seksueel geweld door mannen? 

Conclusie:
De eerste afleveringen waren vrij chaotisch en je moet er even inkomen om het allemaal te begrijpen. Na de eerste afleveringen komt dat goed en wordt het een steeds boeiender verhaal waarin de meeste mannen wel heel erg slecht zijn. De serie werd een kruising tussen Sex in the City en Millennium genoemd. Sex in the City heb ik nooit gezien dus daar kan ik geen oordeel over geven. Wat betreft Millennium, daar zit wel wat in. Het levert in ieder geval een spannende serie op met humoristische momenten maar ook best wel heftige momenten. Het verleden van de vier vrouwen worden goed weergegeven en de vaart zit er goed in. Goede serie en het tweede seizoen is ook al uit. 

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten