Google Translate

woensdag 9 november 2022

Folketoner - Helisir

Er is een nieuw album van Helisir verschenen met de titel Folketoner. De vorige albums RavnSårbare en Spin zijn eerder op Blog Zweden aan bod geweest. Folketoner is weer ontstaan na een crowdfunding actie in september 2021. 


Het maken en uitbrengen van het album heeft een tijdje geduurd maar uiteindelijk is het album er toch gekomen. Er staan negen nummers op het album en volgens de website van Helisir zijn het negen prachtige liedjes met hun oorsprong uit IJsland, Ierland, Zweden en het meest vertegenwoordigd: Noorwegen allemaal weer met elkaar verweven in een prachtige reis. De titels van de nummers:
  1. Bendik og Årolilja
  2. I Fjol Så
  3. Villemann og Magnhild
  4. Heyr Himna Smiður
  5. Brudemarsj fra Østerdalen
  6. I Riden Så
  7. Snåle Mi Jente
  8. Siúil a rún
  9. Ri ri til kirke
Het album is tot stand gekomen door middel van een crowdfuncing actie. Meer over deze actie is hier te vinden. Ik heb meegedaan als Stormbringer en kreeg twee weken geleden de link naar het album met een tweetal zeer bekende nummers Villemann og Magnhild en I Riden Så. I Riden Så stond ook al op het album Sårbare. Persoonlijk vind ik de versie van Villemann og Magnhild van Skáld een van de beste.


Erg leuk is dat Martine Kraft meespeelt op het album. De nummers klinken goed en het zijn weer heerlijke nummers geworden die het Scandinavische gevoel weer laat opborrelen. Weer ontzettend goed gedaan van Lene. Het album is hier te bestellen of te beluisteren via Youtube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten