Google Translate

woensdag 23 november 2022

Vissefjärda Hembygdsförening deel 1

In het plaatsje Vissefjärda zijn in de oude kerkstallen uit 1854 het hembygdsmuseum gevestigd. De stallen vormen een symmetrisch patroon rond een vierkant stalplan, dat ook dienst deed als verzamelplaats voor handel binnen de parochie. De stallen, die ooit 200 paarden huisvestten, bieden tegenwoordig ruimte voor de verschillende thematentoonstellingen van de plaatselijke vereniging. Er wordt jaarlijks een midzomerfeest georganiseerd en in het plaatselijke theater worden lokale toneelstukken opgevoerd die zijn gebaseerd op lokale historische gebeurtenissen.

De Vissefjärda Hembygdsförening ziet er op het eerste gezicht wat saai uit. We hebben ze wel vaker gezien, de plekken waar voornamelijk het midzomerfeest wordt gevierd maar deze was wel heel speciaal. In elke kerkstal was een geschiedenis te zien en elke keer was het weer een verrassing om een andere kerkstal te bekijken. Een ding is zeker, dit wordt een serie met heel veel foto's. Dit had ik in al die jaren dat we in Zweden komen nog niet eerder gezien bij een Hembygdsförening. Heel bijzonder om dit meegemaakt te hebben. 


4 opmerkingen:

 1. Fijn weekend liefs van mij en Leaf 🍀🐾💗🍀 geweldig Karpi ….spannend heerlijk om naar te kijken hoop dat er nog een seizoen komt 🙏

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een leuke serie en inderdaad hopen dat er nog een seizoen komt. Jullie ook een fijn weekend.

   Verwijderen
 2. Zo, daar valt zeker veel te zien. Mooi al die oude spullen. Daar kun je wel wat tijd doorbrengen als je ze allemaal goed wilt bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen