Google Translate

donderdag 17 november 2022

Karppi / Deadwind seizoen 3

Seriedetails:
Titel: Karppi / Deadwind seizoen 3
Jaar: 2021
Regisseur: Rike Jokela
Verhaal: Rike Jokela, Kirsi Porkka, Jari Olavi Rantala
Acteurs: Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Mimosa Willamo
Duur: 8 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 7,3Samenvatting:
Wanneer een bruut vermoorde vrouw in een kooi wordt gevonden, proberen Karppi en Nurmi alles te weten te komen over het slachtoffer en haar zoon, die de nodige problemen heeft.

De serie:
Op Netflix is sinds kort het derde seizoen van de Finse serie Karppi te zien. De serie is volgens mij best wel populair. Op mijn blog is het tweede seizoen op dit moment de best bezochte blogpost en het eerste seizoen staat op de vijfde plaats. Nu dan het derde seizoen en er is een klein sprongetje in de tijd gemaakt. Wat direct opvalt is de nieuwe auto van Nurmi. Hij had in de vorige seizoenen een BMW E31 8-Serie maar in dit seizoen een Porsche Taycan. Wat een auto. Karppi is geschorst maar wordt er weer bijgehaald om een moord te onderzoeken. De relatie tussen Nurmi en Karppi is niet al te best na het einde van het tweede seizoen. Toch weet Nurmi Karppi over te halen om weer aan het werk te gaan. Wat volgt is een complex verhaal waarin het recente verleden van Karppi een belangrijke rol in speelt en ook de kinderen van Karppi nadrukkelijk aanwezig zijn. Gebeurtenissen uit het eerste en tweede seizoen komen weer terug in dit seizoen.

Conclusie:
Nog steeds een genot om Karppi en Nurmi te zien. Geweldig hoe ze neergezet worden. De aparte gave van Karppi is gelukkig alleen in de eerste aflevering opvallend aanwezig. Voor de rest gaat alles volgens het boekje maar wel razendsnel. Het Fins is totaal niet te volgen en gaat zo snel dat ik de ondertiteling ook niet meer zo goed kon bijhouden. Voor de rest is het genieten van de nuchtere Finnen, de mooie beelden en een spannend verhaal. Deze keer weinig Kiitos maar veel Moi. 

Dit seizoen is waarschijnlijk het laatste seizoen volgens de Netflix Nederland website en gezien het einde heb ik er wel vrede mee. 
  

2 opmerkingen:

  1. Ik ben net begonnen met kijken …ben benieuwd de vorige twee seizoenen waren goed hoor ….liefs Ria đŸ€đŸŸđŸ’—đŸ€

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker. Deze is ook goed, Heb in ieder geval er van genoten.

      Verwijderen