Google Translate

donderdag 16 februari 2023

Børning 3 - Asphalt Burning

Filmdetails:
Titel: Børning 3 - Asphalt Burning
Regisseur: Hallvard Bræin
Verhaal: Kjetil Indregard en Christopher Grøndahl
Jaar: 2020
Acteurs: Anders Baasmo, Sven NordinOtto Jespersen
Duur: 100 minuten
IMDB cijfer: 5,1



Samenvatting:
Nadat zijn bruiloft is onderbroken, aanvaardt Roy de uitdaging van een nieuwe tegenstander om op de iconische Duitse Nürburgring te racen om zijn weggelopen bruid.

De film:
Het derde deel in de Børning reeks. De post over het eerste deel is hier terug te lezen en het tweede deel hier. Het derde deel is op Netflix te zien en zoals de samenvatting weer aangeeft stelt het verhaal erg weinig voor. De film begint met de bruiloft van Roy en Sylvia. Die vind plaats op de Trollstigen. Dit is wel gaaf om te zien. We zijn hier in 2015 geweest en herkenbaar. Het huwelijk wordt bruut verstoord door Robin, een ex van Sylvia. Om Sylvia weer voor zich terug te winnen moet Roy een race tegen Robin rijden op de Duitse Nürburgring. Wat volgt is een chaotische tocht van Trollstigen naar Nürburg.

Conclusie:
Weinig nieuws onder de zon. Veel auto's en humor. Sylvia, de vriendin van Roy Gunderson, wordt in het derde deel door iemand anders gespeeld. Gelukkig is de rest van de cast gelijk gebleven zoals Doffen, Nybakken, Nina, TT, Philip Mørk en natuurlijk Roy aangevuld met Wenche Myhre en de Duitse Lemmy lookalike Müller. Weer een leuke film. Men zit trouwens te denken aan een vierde deel. Die wil men in India laten plaatsvinden, Bombay Børning.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten