Google Translate

vrijdag 26 februari 2016

Trollstigen

In Noorwegen hebben we in 2015 veel toeristische plekken bezocht. Een ervan was Trollstigen. De weg bevat elf haarspeldbochten en is geopend op 31 juli 1936 door koning Haakon VII na een bouwtijd van acht jaar. Dat de weg toeristisch is, kwamen we snel achter. Wat een ongelooflijke drukte op de weg en op het uitkijkplatform (Trollstigheim) op de top. Bussen die op en aan reden. We zijn er gelukkig twee keer geweest. De tweede keer vroeg in de morgen en dan is het gelukkig niet druk. Een mooi verslag over Trollstigen is te lezen in deze blogpost van Lost in Norvana.

18 opmerkingen:

 1. Hele mooie weg, maar om hem te rijden met een auto met caravan in een dikke mist, is toch niet aan te raden, zoals wij een aantal jaren geleden hebben gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hei Hans,
  Is al wel even geleden dat we hier de laatste keer reden n.l. juli 2010, redelijk helder weer, we waren er rond 1 uur 's middags, niet erg druk en we hebben genoten!! Mooie foto's!
  gr Richt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren in Noorwegen echte toeristen :-). Allerlei plekken die bekend zijn bezocht.

   Verwijderen
 3. Mooie foto's!!!
  Toen wij er waren in 2005 hadden we boven erg weinig zicht.
  De weg heeft op ons veel indruk gemaakt, ik heb het bijna helemaal gefilmd vanaf de bijrijders stoel van een VW transporter, brr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met weinig zicht is het altijd leuk om nog een keer de weg te rijden. Hebben we ook gedaan met de Friisvegen. De eerste keer was het ontzettend mistig, Afgelopen jaar er weer over heen geweest met mooi weer en je krijgt een compleet ander beeld.

   Verwijderen
 4. Zo te zien hebben jullie gelukkig het prachtige uitzicht kunnen bewonderen en dan kun je mooie foto's maken. Wij rijden sommige wegen ook meerdere malen, maar de weersomstandigheden op de Trollstigen konden bij ons niet beter. Zon en helder.

  Als ik het zo lees is het daar heel wat drukker geworden in de loop der jaren. Nu moet ik zeggen dat wij er telkens in het voorseizoen waren, dat scheelt. Volgens mij is er veel veranderd sinds de laatste keer dat wij er waren. Er was toen nog geen uitkijkplatform en geen nieuw restaurant e.d. Alles was nog wat eenvoudiger.

  Of wij het ooit nog een keer gaan bezoeken? Bij sommige dingen is het beter het te herinneren zoals het was en misschien is dit er een van. Maar wie weet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij sommige dingen klopt dat inderdaad. Trollstigen is ook zo'n plek. Hoewel de weg naar Geiranger wel interessant is om vaker te rijden. Ik denk dat er nog genoeg te zien is op die weg.

   Verwijderen
  2. Ja, dat is er zeker. En ik hoorde hier thuis alweer iemand zeggen dat hij er toch nog een keer wilde kijken, dus... :-)

   Verwijderen
 5. Wat een bijzondere plek! Nog nooit geweest maar zoals jij het laat zien beslist een aanrader, ondanks alle toeristen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi!! Wij zijn er ook geweest, heel indrukwekkend en inderdaad druk. Wel een prachtig gezicht om van bovenaf te zien hoe de bussen elkaar passeren, steeds denk je, dat gaat nooit goed, maar dan gaat het toch goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's, Trollstigen staat zeker op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn eerste keer Noorwegen heb ik kennis gemaakt met de Trollstigen, mooi, toeristisch, druk. En mega irritant als je achter chauffeurs naar beneden rijdt die niet willen snappen wat "low gear" betekent en dus vol op de rem blijven rijden. (Relax, je hebt vakantie, dus alle tijd, haha) Verschillende auto's met opgeblazen motor of oververhitte remmen langs de weg tegen gekomen. Wil je echte haarspeldbochten en niet alle drukte..probeer de Lysebotn vegen route eens. Daar worden je schakelkunsten pas echt op de proef gesteld :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet komen we daar nog eens. Van Noorwegen hebben we nog niet veel gezien :-). Je link naar Facebook op je website werkt trouwens niet. Er staat een https://www.facebook.com te veel voor.

   Verwijderen