Google Translate

zaterdag 20 augustus 2022

Børning 2

Filmdetails:
Titel: Børning 2
Regisseur: Hallvard Bræin
Jaar: 2016
Verhaal: Anne Elvedal (screenplay), Linn-Jeanethe Kyed (screenplay), Christopher Grøndahl (story)
Acteurs: Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Sven Nordin
Duur: 98 minuten
IMDB cijfer: 5,9



Samenvatting:
Na twee jaar in de gevangenis voor deelname aan een illegale straatrace, zegt Roy nee tegen een nieuwe illegale winterrace van Bergen naar Moermansk in het noorden van Rusland. Maar dan hoort hij dat zijn dochter gaat deelnemen met een vriendje.

De film:
Op HBO Max kwam ik het tweede deel van Børning tegen. Het eerste deel was wel leuk om te zien met mooie beelden van Noorwegen. Het tweede deel speelt zich twee jaar later af en dit is ook in het echt zo. De hoofdrolspelers uit de eerste film zijn weer aanwezig en ze zijn inderdaad twee jaar ouder geworden wat goed te zien is aan dochter Nina. Nina heeft tegenwoordig een vriendje, Charley. Charley wordt gespeeld door Jonas Hoff Oftebro en lijkt wel heel veel op Jakob Oftebro. Ze blijken halfbroers te zijn. Roy wil een goede vader zijn voor Nina en heeft besloten om te stoppen met racen en hij gaat werken bij een tankstation. De vrijlating van Roy heeft er wel voor gezorgd dat een nieuwe uitdager voor een nieuwe race is opgestaan. Uitdager Kayser probeert Roy er van te overtuigen om mee te doen met de race. Ondertussen nemen Charley en Nina de uitdaging aan. De race gaat deze keer van Bergen naar Moermansk met als tussenstops onder andere FosnavågOppdal en Kirkenes. Men begint dus in Noorwegen, dan door Zweden en Finland en vervolgens wordt er geëindigd in Rusland. 

Conclusie:
Het verhaal stelt ook nu weer niets voor. De race is deze keer extremer en langer. In de eerste film was een joik van Mari Boine te horen. In deze film komen de Sami ook weer in beeld maar nu op een andere manier met Mikkel Gaup. Leuk is dat de hoofdrolspelers uit de eerste film weer meedoen zoals Nybakken, Doffen en Philip Mørk. Weer veel auto's, muziek en grappen. Ook veel winterse beelden van de race. Er zitten leuke scènes tussen maar ik had zelf het gevoel dat het eerste deel beter was. Dat komt misschien door de zwakke verhaallijn van Roy die eigenlijk niet meedoet aan de race. Wel een leuke film die in Noorwegen volgens mij ontzettend populair was en is. 

Tijdens het maken van deze post kwam ik erachter dat er nog een derde deel gemaakt is en deze is dan weer te zien op Netflix

Soundtrack:
Op Spotify is de soundtrack van Børning 2 te beluisteren. Die is weer heerlijk om naar te luisteren met onder andere CC Cowboys, The Carburetors, The Cheaters, Hajk en Backstreet Girls.


Recensies:
- TV2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten