Google Translate

zaterdag 17 december 2011

Idre Fjäll

Idre Fjäll is een park die dichtbij Idre ligt. Het park is voornamelijk populair in de winter met de onderstaande skipistes:


In de zomer is er ook genoeg te beleven in Idre Fjäll. Het park is groots opgezet. Er is een kabelbaan aanwezig die een aantal keer per week draait en je naar de top van de berg brengt. Er is een hembygdsgård aanwezig, verschillende activiteiten zijn er te doen. Er zijn 2 zwembaden, een binnen en een mooi buiten zwembad. Het buiten zwembad is echt een prachtig plaatje. Er zijn glijbanen aanwezig en de achtergrond is echt geweldig. Heb geprobeerd dit vast te leggen op een foto. Het is echt een geweldig gezicht om het zwembad tegen de panorama achtergrond te zien. Hieronder een foto die het een gevoel een beetje benaderd.


Op het park staat ook een klein kerkje. Hieronder een foto van dit kerkje.


De kabelbaan die een aantal keren per week draait, brengt je zoals eerder gezegd naar de top van de berg. Vanaf de top is het nu ook weer een schitterend uitzicht. Dit is te zien op de onderstaande panoramafoto.

We hadden het geluk dat de kudde rendieren zich bovenop de berg bevond. Dit leverde een aantal mooie foto's op. Deze komen nog een keer aan bod in een volgende blog die over rendieren gaat. Hieronder een voorschot op die posting.Op het park bevind zich ook een våffelstuga. Dit was een superleuke wafelstuga. Natuurlijk wafels gehad. Heerlijk. Een ontzettend mooi plekje was dit.
De hembygdsgård was ook leuk. Zeer uitgebreid en met dieren. Hieronder een aantal foto's.We hebben het geweldig gehad in Idre Fjäll. Er is in de omgeving en op het park genoeg te doen. Zweden blijft een mooi land.

Meer info op: http://www.idrefjall.nl en http://sommar.idrefjall.se/index.asp/lang/1033.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten