Google Translate

zaterdag 3 december 2011

Rivier Ljusnan bij Ljusnedal

De rivier Ljusnan is 440 kilometer lang en stroomt in het midden van Zweden. De rivier begint in de Härjedalen bergen en stroomt naar Hälsingland en vervolgens in de Botnische Golf. Langs de rivier zijn 18 waterkrachtcentrales te vinden waarvan 1 vlakbij Ljusnedal. Een mooie stroomversnelling is te vinden op de weg naar Ljusnedal. De rivier komt op een plek dichtbij de weg bij een rustplaats. Hier zijn we uitgestapt en een aantal mooie foto's gemaakt.Je kunt zeer dicht bij de rivier komen om een paar mooie foto's te maken. Hieronder een aantal foto's.
In de verte zie je op de bovenstaande foto een brug. Dichtbij deze brug ligt de waterkrachtcentrale.

De rivier was die dag vrij rustig. Het weer was minder. Het heeft die hele dag de hele dag geregend. De volgende dag zijn we weer naar Ljusnedal geweest en weer even op dezelfde plek gestopt. De rivier was nu erg wild en stroomde heel wat harder dan de dag ervoor. Hieronder een panoramafoto van de rivier die dag:


Het was zo indrukwekkend dat de rivier een dag later veranderd was in een kolkende massa. Daar een filmpje van gemaakt en aan deze blogpost toegevoegd.
2 opmerkingen:

  1. Wat een enorm verschil zeg die rivier de ene of de andere (volgende) dag. Misschien hebben ze meer open gezet bij de krachtcentrale(s). Erg mooi die panoramafoto!
    Groetjes
    Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou kunnen. Het had die dag wel ontzettend veel geregend. Er komt ook nog een blogpost over Ljusnedal zelf. De rivier loopt ook daardoor en daar ging het er ook erg hard aan toe. Wat een natuurgeweld en wat is de mens dan nietig.

    BeantwoordenVerwijderen