Google Translate

maandag 5 december 2011

Storsätern kapel

In Storsätern Dalarna staat de Storsätern kapel. De kapel werd ingehuldigd op 21 december in 1968.Zoals hierboven is te zien had de kerkklok oorspronkelijk een onderkomen in het dak van de kapel. Het bleek dat deze plek het geluid dempte, daarom heeft men in 1975 de klok in het dak van de kapel vervangen door een aparte klokkentoren. Die is te zien op de foto's hieronder.
Uniek aan de kapel is dat het altaarstuk ontbreekt. In plaats daarvan kunnen bezoekers genieten van het uitzicht op de bergen. Dit is te zien op de onderstaande foto's.

Het interieur is eenvoudig en sober. Er zijn 150 zitplaatsen. Het orgel werd geïnstalleerd in 1971.


 
De kapel ziet er van buiten erg mooi uit. Van binnen is het sober en strak en valt eigenlijk een beetje tegen wat sfeer betreft. Leuk detail is de zijkant van de kapel. Uit het houten dak lekt vrij veel teer. Dit teer wordt opgevangen op een soort zeil. Hierin zaten een groot aantal muizen vast. Die waren letterlijk geteerd. Mooie kapel.


In Storsätern is er ook nog een rendierenshop Renbiten. Dit winkeltje ziet er erg gezellig uit en ze hebben er redelijk wat te koop. Ze hadden in ieder geval mooie messen.

Als je een bezoek brengt aan Storsätern, stop dan gelijk ook even bij Renbiten. Ze hebben ook een website http://renbiten.se/en en een grote aanhang op Facebook http://www.facebook.com/renbiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten