Google Translate

woensdag 14 december 2011

Särna


Volgens Wikipedia is Särna een plaats in de gemeente Älvdalen in het landschap Dalarna in Zweden. De plaats heeft 768 inwoners (2005) en een oppervlakte van 366 hectare. De Zweedse weg 70 en de Zweedse weg 311 lopen door de plaats. Tijdens de tocht van Orsa naar Idrefjäll kwamen we door Särna. Hier een stop gemaakt en de oude houten kerk bekeken. In Särna staan 2 kerken, een nieuwe en een hele oude. De oude hebben we bekeken. De nieuwe niet. Hieronder een aantal foto's van de oude Gammelkyrka.

Gammelkyrka bord

Gudstjänst (kerkdienst) in de gammelkyrka
De oude houten kerk
Steen uit 1919 ter nagedachtenis
Tekst op de steen
Begraafplaats achter de oude houten kerk
Begraafplaats achter de oude houten kerk
Hieronder een aantal foto's van de binnenkant van de kerk.Hieronder een foto van de nieuwe kerk van Särna.


Afgelopen zomer zijn we weer door Särna gekomen. Deze keer van Sysslebäck naar Ramundberget. Ook deze keer weer een stop gemaakt en de houten kerk weer bekeken. Hieronder een foto van het uitzicht die je hebt bij de houten kerk.


Dit keer Särna wat beter bekeken en kwamen onderstaande winkeltje tegen. Natuurlijk even gekeken. Mooie geweien te koop. Maar aangezien we toch naar Härjedalen gingen hier geen gewei gekocht.


Geen gewei maar wel een rendiervelletje gekocht. Ze hadden hier een aantal mooie liggen. Achteraf bleken ze ook wat goedkoper te zijn dan in Härjedalen. Deze ligt nu thuis.


Meer informatie over de kerken van Särna is te vinden op http://www.idresarnaforsamling.se/?page_id=2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten