Google Translate

donderdag 3 maart 2016

Örebro slot

Örebro is al vaker onderwerp geweest van een blogpost, namelijk de stad zelf en de kerk. Örebro heeft nog meer te bieden in de vorm van Örebro Slott. Het slot is gebouwd op een eiland in de rivier Svartån. Vreemd is dat men niet weet hoe oud het kasteel precies is. In 1347 werd een koninklijk landgoed bij Örebro genoemd. Het was waarschijnlijk Koning Magnus Eriksson, die het kasteel in 1350 heeft gebouwd. Meer informatie over het verleden van het kasteel is te vinden op de website van Slottsguiden. Het kasteel is sinds 1935 een nationaal monument en een aantal delen van het slot zijn opengesteld voor het publiek. Een toren is gratis toegankelijk zonder gids. De andere gedeeltes zijn te bezoeken met een gids. We hebben de tour met de gids niet gedaan en alleen de gratis toegankelijke toren bezocht. Interessant is dat op de muur van het kasteel een aantal kanonnen van het in 1679 in Kalmar gezonken schip 'Enigheden' staan. Ze werden in 1909 uit het schip gehaald. (Bron: Wikipedia).5 opmerkingen:

 1. Mooi he, zo'n slot midden in de stad. Wij waren er in 2014 ook, maar zijn alleen over de brug en onder de poort door geweest. Het was er toen heel druk, allemaal jonge mensen in pak en galajurk, ik denk een eindexamenfeest?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel uniek ja. Gelukkig was het niet zo druk toen we er waren. Het zal vast en zeker een eindfeest geweest zijn. Jammer dat jullie niet binnen zijn geweest.

   Verwijderen
 2. Ik vond het ook bijzonder om zo'n kasteel midden in de stad te zien. Wij hebben het alleen van de buitenkant gezien.

  BeantwoordenVerwijderen