Google Translate

zaterdag 28 mei 2016

Lysgårdsbakken

Bij een bezoek aan Lillehammer mag een bezoek aan de skischans Lysgårdsbakken niet ontbreken. Lysgårdsbakken is gebruikt bij de opening van de Olympische Winterspelen 1994. Het stadion heeft plaats voor circa 40.000 bezoekers en is gebouwd in 1993. De schans maakt deel uit van het Olympisch Park. (Bron: Wikipedia).

De aankomst is bij de skischans is al mooi met onder andere Kanten Kro en het geweldig uitzicht op Lillehammer en omgeving. Meer informatie over Kanten Kro en de rest van de omgeving is te vinden op de website van Lysgaard & Skaarseth gård.Kanten Kro.


De skischans toren is te bezichtigen. Openingstijden en prijzen zijn hier te bekijken. Er is ook een souvenir shop aanwezig. Toen wij er waren was er geen souvenirshop aanwezig en konden we de toren voor niets bezoeken.

Informatie skitoren.
De skitoren.
In de skitoren.
In de skitoren.

Dit is de eerste keer dat ik in een skitoren heb gestaan. Wat een hoogte. Respect voor de skischansspringers.


Skitoren.
Skitoren.


Skitoren.
In de skitoren.


De trap bestaat uit 936 treden. We zijn niet naar beneden geweest.

936 treden.

Stoeltjeslift.
Stoeltjeslift.

Kanten Kro.

9 opmerkingen:

 1. Wij zijn in Zweden eens in zo'n skigebied geweest. Mooi om te zien. En die 'skiër in die muur' vind ik helemaal geweldig.
  Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WOw, wat een prachtig uitzicht vanaf daar boven! Maar, wat ben ik blij dat ik daar niet vanaf naar beneden hoef te suizen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een hoogte, hè, om op ski's naar beneden te glijden. Ik krijg er al kriebels van in de buik als ik naar jullie foto's kijk, maar wel een geweldig uitzicht.
  Wij hebben de Holmenkollen skischans in Oslo bezocht. Binnen via de trap naar boven geklommen. Daarna een beetje pijnlijke benen :-)
  Je moet toch wel over lef beschikken als je bijvoorbeeld een eerste keer van zo'n schans moet springen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had graag een kijkje beneden willen nemen via de trap, maar we hadden al een hele dag achter de rug. Dat was een tree te ver :-).

   Verwijderen
 4. Schitterend daar Hans ik moet nog heel veel inhalen,

  Hallo Hans en ben weer begonnen om ook uitgebreider op mijn Zweeds site te schrijven, vond het leuk je reactie, Ik geniet ook

  http://zweden-johanna.blogspot.se/2016/05/de-boerderij-jan-hans-in-norrby.html

  Fijne avond groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen