Google Translate

zondag 11 juni 2017

Hulterstad kerk

Na ruim twee maanden eindelijk weer eens een kerk. Deze keer de kerk van Hulterstad, een plaatsje op Öland. Van buiten ziet de kerk er voor Ölandse begrippen standaard uit, maar de kerk heeft binnen en buiten iets moois te bieden. De eerste stenen kerk in Hulterstad werd gebouwd in de eerste helft van de twaalfde eeuw. Er wordt aangenomen dat de stenen kerk de opvolger was van een houten kerk. Tijdens de dertiende eeuw werd de kerk herbouwd, zoals zoveel andere kerken op Öland, om ook fungeren als een verdedigingswerk. In de achttiende eeuw steeg de bevolking van de gemeente en werd de kerk weer verbouwd. In de negentiende en twintigste eeuw is de kerk weer meerdere malen verbouwd, onder andere in de periode 1950-1951 en het meest recent in 1983. (Bron: Visit Öland).Stora Kronan.

  Östanbäck's kloster kaarsen.

Als je de kerk bezoekt, kijk dan ook even in het onderstaande gebouwtje.
Meer info over de kerk is te vinden in dit Zweedstalige document van Kalmar Läns Museum. Natuurlijk komt de kerk ook voor in het Öland boek van Aron Borelius. Hieronder de foto uit het boek.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kerkje weer.
  Wij waren ook in een kerkje op Oland, ik weet niet in welk plaatsje.
  Even dacht ik: misschien dezelfde, maar heb nog even gauw de foto's opgezocht en in "ons" kerkje stond een blauwe Moraklok.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kerk. Goed dat jullie ook nog even een kijkje namen in dat andere gebouwtje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden die afbeelding al gezien op een folder, maar geen idee waar het te vinden was :-).

   Verwijderen