Google Translate

donderdag 15 juni 2017

Klenshyttan

Klenshyttan is een gieterij op zo'n 11 kilometer van Ludvika  In Klenshyttan werd gietijzer gedurende 315 jaar geproduceerd. Van 1605 tot 1920. De gieterij behoort tot het Ekomuseum Bergslagen. (Bron: Wikipedia). 

We waren er op een regenachtige dag en dit maakt de verlaten gieterij nog mooier. In de winter ziet de gieterij er ook mooi uit. Op deze website staan onderaan het artikel een aantal winterfoto's van Klenshyttan. Meer informatie over de gieterij is te vinden op de website van Ekomuseum Bergslagen. Nu ik de informatie zo bekijk, hebben we helaas de kalkoven niet gezien. Tevens zat het gebouw dicht. Ondanks dat toch een geweldige meevaller omdat we Klenshyttan spontaan tegenkwamen.

Overzichtskaart.

4 opmerkingen:

 1. Ja dat zijn mooie stukje historie die je zomaar kunt tegenkomen. Ben je overigens wel eens in Forsvik geweest. Daar heb je Forsviks Bruk waar een museum is, gratis volgens mij over de industrie die daar vroeger is geweest. Daar was ook een ijzergieterij. Wat leuk is dat er tegenwoordig door een stel fanaten oude boten worden nagemaakt (Erik Nordeval) of gerestaureerd. Nu is men bezig met een Ångelslup https://www.facebook.com/wasa45/?fref=ts voor meer informatie. Daarnaast heb je er natuurlijk de hoogste sluis in het Götakanal. Zomers veel gezellige drukte. Best een bezoekje waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, nog niet in Forsvik geweest en eigenlijk nog niet eens in de buurt geweest. Wordt wel eens tijd :-). Zeer interessant.

   Verwijderen
 2. Daar zijn we vaak langsgekomen, maar nooit geweest. Ik ga het meteen noteren en Forsviks Bruk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Forsvik staat ook de lijst, maar voorlopig zitten we niet meer in die omgeving.

   Verwijderen