Google Translate

vrijdag 29 december 2017

Uit de oude doos van Scandinaviëblog: Myrkur

Naast het Blog Zweden blog heb ik nog een ander blog, namelijk Scandinaviëblog. Dit blog was een probeersel om met meerdere mensen een nieuw blog op te zetten. Het experiment staat al een aantal jaar stil en het kost mij teveel tijd om twee blogs te onderhouden. Omdat er toch wel interessante informatie op staat, zet ik een voor een de blogs over naar Blog Zweden. De post over Myrkur verscheen op Scandinaviëblog op 22 maart 2015.

In het weekend van 19 maart 2015 kwam ik op Facebook het onderstaande bericht tegen:


Ik kende Myrkur niet en besloten om toch even te luisteren. Geen idee wat ik ervan moest verwachten. Het nummer Nattens Barn begint als een folk nummer totdat de muziek begint. Daarna wordt het een metal nummer. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de muziek. Nieuwsgierig geworden ben ik naar informatie over Myrkur gaan zoeken. Dat is dan nog interessanter. Myrkur is een project van de Deense muzikante Amalie Bruun. De naam Myrkur is tevens een nummer van de band Sigur Rós. Dit nummer is hieronder te horen.


In 2014 heeft Myrkur de eerste EP uitgebracht. Op dat moment was het nog niet bekend wie Myrkur was. Uiteindelijk bleek het dus Amalie Bruun te zijn. Amalie Bruun is een Deense singer, songwriter en model en is geboren in Kopenhagen. In 2006 heeft ze haar debuutalbum uitgebracht onder haar eigen naam. Daarna volgden er nog een aantal EP's. Ze is tevens model en ze heeft onder andere meegespeeld in een reclamespot van Chanel. Deze is hieronder te zien:


Amalie heeft bijna alles zelf gedaan met betrekking tot Myrkur. Ze heeft de nummers in de afgelopen jaren geschreven en eigenlijk was het niet de bedoeling om ze uit brengen. Dit is uiteindelijk toch gebeurd. Meer informatie over dit bijzondere verhaal is te lezen op de onderstaande websites:
Muziek is te horen op Spotify: Amalie Bruun en Myrkur en hieronder.

Bijna drie jaar later na het schrijven van de blogpost over Myrkur is gebleken dat Myrkur geen eendagsvlieg was. Ze maakt nog steeds muziek en vaak ook folkmuziek. Die vind ik persoonlijk het beste.

5 opmerkingen:

 1. Oh Oh, die oude dozen, daar zit van alles moois in....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat geeft rust, alles bij elkaar. Ik heb het ook een poosje geprobeerd met 2 blogs maar vond het niet werken.. Ik blijf je volgen, ben benieuwd naar de rest! Goeie jaarwisseling en een mooi en inspirerend 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een interessant experiment maar op een gegeven moment was ik de enige die nog wat deed. En het was ook om wat ervaring op te doen met Wordpress.

   Verwijderen
  2. Jullie natuurlijk ook een goed 2018.

   Verwijderen