Google Translate

zondag 31 december 2017

Moderna Museet Stockholm

Dit jaar geen terugblik over 2017 maar natuurlijk iedereen wel een goed en gezond 2018 gewenst. Nu verder met ons bezoek aan Moderna Museet in Stockholm vorig jaar zomer.

Na het teleurstellende bezoek aan het ArkDesk museum zijn we naar het aanliggende Moderna Museet museum gegaan. Het museum heeft de moderne kunst als thema. In 1958 werd het museum officieel geopend. In 1989 werd er besloten om een nieuw museum te bouwen. De Spaanse architect Rafael Moneo heeft het nieuwe gebouw ontworpen. Van 1994 tot 1998 werd het museum tijdelijk verplaatst en werd het oude museum verbouwd tot wat nu het aangrenzende ArkDes museum is.

Het nieuwe Moderna Museet werd op 12 februari 1998 voor het publiek opengesteld en sinds februari 2016 is het museum gratis toegankelijk. De kunst in het museum is afkomstig uit Zweden en Scandinavië (volgens Wikipedia zo’n 3700 werken). Daarnaast is er internationale kunst, tekeningen, fotografie, film en video te zien.

Genoeg te zien dus en de camera had het weer eens druk. Helaas was ik de enige van ons vieren die het interessant vond, dus werd het bezoek wat ingekort. Toch nog aardig wat gezien. Veel interessante en ook minder interessante kunst. Kijk maar met me mee.

Blir du lönsam, lille vän? - Peter TillbergLotus 25 - Colin Chapman


Lee Bontecou

Till min søster - Asger Jorn

Modern Art - Don Cherry

L'Énigme de Guillaume TellSalvador Dalí

Sovjet propaganda

Stürzender mann - Georg Kolbe
Deze post verscheen eerder op 20 september 2016 op de Nordik Living website

1 opmerking:

  1. Voor jou en je gezin ook een mooi 2018 gewenst. Dank voor alle (zeer informatieve) blogposten.

    BeantwoordenVerwijderen