Google Translate

woensdag 25 december 2019

Fallet

Seriedetails:
Titel: Fallet
Jaar: 2017
Verhaal: Erik Hultkvist, Rikard Ulvshammar
Acteurs: Adam Godley, Lisa Henni, Lia Boysen
Duur: 8 afleveringen van 28 minuten
IMDB cijfer: 6,8Samenvatting:
In Fallet levert het onderzoek van de Zweedse rechercheur Sophie Borg en haar timide Britse collega Tom Brown naar een gruwelijke moordzaak maar bar weinig resultaat op. Tom en Sophie hebben ondertussen al het geduld van hun bazen opgebruikt en moeten snel resultaten boeken omdat hun carrières op het spel staan. Toch wil het maar niet vlotten in de zaak. Wanneer ze dan eindelijk menen de moordenaar opgepakt te hebben, blijkt toch niets zoals het lijkt. De vele miscommunicaties binnen het team werken ook niet bepaald mee.

De serie:
Een Netflix serie van acht afleveringen die elk een half uur duren. Dit was bij Norsemen ook al het geval, maar die bestond uit zes afleveringen van een half uur. Dit is niet de enige gelijkenis met Norsemen. De humor in Fallet is ongeveer hetzelfde als in Norsemen. In Fallet wordt het Nordic Noir genre op de hak genomen. Hier is de gelijkenis met Bron / The Bridge overduidelijk. Deze keer geen Denemarken - Zweden, maar Engeland - Zweden. Engeland in de vorm van de veel te beleefde Tom Brown en Zweden de onbenullige Sophie Borg. Sophie lijkt heel veel op Sofia Helin. Altijd dezelfde kleren aan, een oude auto, altijd dezelfde openingszin, direct en no-nonsense. In de eerste aflevering is te zien hoe beide rechercheurs hun krediet verspeelt hebben door hun laatste zaak volledig te laten mislukken. Tom in het fictieve plaatsje St. Ives en Sophie in Stockholm. Ze worden beiden overgeplaatst naar de geboorteplaats van Sophie, Norrbacka om gezamenlijk een moord te onderzoeken. Het is een zoektocht met veel humor en miscommunicatie.

Conclusie:
Advies is om toch door te blijven kijken na het zien van de eerste afleveringen. De serie wordt namelijk best wel goed en ik moet zeggen dat de humor in de laatste afleveringen zelfs geweldig is. Heb zelfs gelachen en dat zegt al heel veel. Het is halverwege dan ook best wel spannend hoe het allemaal in elkaar zit en hoe het afloopt. Dat gevoel had ik niet na het kijken van de eerste afleveringen. De acteurs spelen geweldig. Tom, de sukkelige rechercheur, die een goede tegenpool is van de onbenullige Sophie. Het plot zit ook nog eens goed in elkaar en de rest van de acteurs spelen ook geweldig met als hoogtepunt Bill Wall. Geweldig. Verder spelen er nog twee acteurs mee die ook in The Bridge speelden, Magnus Krepper en Dag Malmberg. Een aanrader en vooral door blijven kijken na de eerste afleveringen.

Recensies:
- Thrillist
- The Review Geek
- Scriptgirl
- TV Meter
- Flix Info

2 opmerkingen: