Google Translate

woensdag 18 december 2019

Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg

Boek details:
Auteur: Camilla Läckberg
Titel: Vrouwen zonder genade
Originele titel: Kvinnor utan nåd
Vertaling: Elina van der Heijden
Verschijningsdatum: 2019
Bladzijde: 160
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044356281


Flaptekst:
Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek. Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending...

Het boek:
Vrouwen zonder genade is het tweede boek van Camilla Läckberg buiten de Fjällbacka-serie. Gouden kooi was het eerste boek en over dat boek was ik zeer positief. Ik was aangenaam verrast dat het tweede boek pas geleden uit werd gebracht. De aangename verrassing verdween toen ik het boek in de boekhandel zag liggen. Het is een erg dun boekje geworden en de prijs van het boek was best wel hoog. Gelukkig verscheen het boek al vrij snel in Kobo Plus :-).

Het verhaal bestaat uit drie delen en een epiloog. In het eerste deel maak je kennis met de drie vrouwen en hoe hun leven eruit ziet. Ingrid Steen met man Tommy, hoofdredacteur van Aftonbladet. Ze wonen in Bromma met hun dochter Lovisa. Ingrid is gestopt met haar carrière als journalist om thuis voor haar dochter te zorgen en haar man te ondersteunen.

De Russische Victoria Brunberg, die drie jaar geleden nog Victoria Volkova heette en in de Russische miljoenenstad Jekaterinenburg woonde. Nu woont ze in Sillbo. Ze heeft geen werk en geen vrienden. Heby is het dichtstbijzijnde dorp. Malte heet de man waar ze mee is.

Birgitta Nilsson, de schooljuf van Lovisa. Ze heeft de pensioengerechtigde leeftijd bijna bereikt. Jacob is haar man en ze hebben twee twintigjarige zonen, de tweeling Max en Jesper. Birgitta heeft borstkanker.

De drie vrouwen vormen de basis van het verhaal waarin #MeToo de rode draad is.

Conclusie:
Een snel en hard verhaal. Veel korte hoofdstukken van een paar bladzijdes. De hoofdstukken hebben de namen van de drie vrouwen. Het leest supersnel en ik had het boek in twee dagen treinreis uit. Dat is voor mijn doen heel snel. Goed teken en een mooi boek. Ik heb er van genoten.

Wetenswaardigheden:
  • Het Riche restaurant.
  • Tommy neuriet het nummer The River van Bruce Springsteen.


Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten