Google Translate

donderdag 5 maart 2020

Gidseltagningen / Below the surface seizoen 2

Serie details:
Titel: Gidseltagningen / Below the surface
Verhaal: Kasper Barfoed, Jesper Bernt
Jaar: 2019
Acteurs: Johannes Lassen, Alexandre Willaume, Peder Thomas Pedersen
Duur: 8 afleveringen (57 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 7,2Samenvatting:
Na de dramatische afloop van de gijzeling in het eerste seizoen neemt Philip even afstand van de afdeling terreurbestrijding en duikt hij in de mysterieuze verdwijning van een oude kennis, June. De studente politicologie is spoorloos verdwenen na haar terugkeer uit Syrië, waar ze tegen IS vocht en als vergelding een premie op haar hoofd kreeg. Drie Islamitische terroristen zijn naar Denemarken gekomen om die premie te innen.

De zoektocht leidt Philip naar een passagiersveerboot op weg naar Zweden. Wanneer de situatie escaleert en de terroristen alle passagiers gijzelen, belandt Philip in een internationale politieke crisis. Hij beseft dat hij niet alleen moet vechten voor het leven van de passagiers en zijn vrienden, maar ook voor dat van hemzelf.


De serie:
Below the Surface seizoen 2 gaat verder waar het eerste seizoen gestopt is. Philip Nørgaard probeert zijn leven op de rit te krijgen met een nieuwe liefde en is niet meer werkzaam bij de antiterreurbestrijding. Hij is nog wel de hoofdrolspeler dus de vraag is hoe hij wordt meegezogen in het nieuwe verhaal.

Het eerste seizoen was al spannend maar af en toe langdradig ondanks de acht afleveringen. Seizoen twee is nog beter dan het eerste seizoen. Het is een op zichzelf staand verhaal en je hoeft het eerste seizoen niet gezien te hebben. Het is natuurlijk wel handig om te weten wat hoofdrolspeler Philip Nørgaard allemaal heeft doorgemaakt in het eerste seizoen. Het trauma in het eerste seizoen werkt door in het nieuwe verhaal die voornamelijk plaatsvindt op een veerboot. Een veerboot zal voor Scandinavië liefhebbers bekend voorkomen. Het is te hopen dat de situatie op de veerboot niet in het echt gaat plaatsvinden. Net als in het vorige verhaal hebben de makers weer een normale situatie als uitgangspunt genomen voor een terroristische gijzelingsactie en dat maakt het verhaal weer superspannend.

Conclusie:
De actie gaat in een razend tempo en er is geen moment dat het verhaal gaat vervelen. De situatie is heel herkenbaar en een aantal acteurs ook. Dat zijn dan voornamelijk degenen die bij de antiterreurbestrijding en de politie horen. Het leven van Philip Nørgaard ontwikkelt zich verrassend goed en vormt een goede aanvulling. Natuurlijk gaat het er op sommige momenten ongeloofwaardig aan toe maar het zorgt er wel voor dat de vaart er in blijft. Een geweldige serie en ik ben heel erg benieuwd of er een derde seizoen komt en als deze er komt of ze het tweede seizoen kunnen overtreffen. Beide seizoenen zijn op Netflix te zien.

Recensies:
- XGN
- Mijn serie
- Stralend Schrijven
- The Killing Times
- SBS
- TV Meter

2 opmerkingen: