Google Translate

zondag 8 maart 2020

Marstrand

Op mijn vijftigste verjaardag kreeg ik een bijzonder kaartje met de titel Marstrand Juli uit juli 1942 van Oskar Bergman. Na wat zoeken blijkt het schilderij Från Marstrand heten. Door dat kaartje ben ik weer door de foto's gegaan want we zijn vorig jaar in Marstrand geweest.


Marstand, een kustplaats waar ik al veel over gelezen heb op verschillende blogsites zoals Touch of Sweden, Fika Magazine en Met de auto op vakantie. Nu dus eindelijk zelf geweest. De kustplaats ligt in Bohuslän in het westen van Zweden. De plaats heeft stadsrechten sinds 1200, heeft 1432 inwoners en is hiermee de kleinste stad van Bohuslän. De roman Herr Arnes penningar van Selma Lagerlöf speelt zich af in Marstrand.

Het beste is om direct de auto te parkeren en via de veerpont naar het eiland te gaan. Op het eiland waren we bijna een volledige dag kwijt. Op het eiland zijn een aantal wandelingen aanwezig. Helaas hebben we de vuurtoren niet bereikt. We bleven overal te lang hangen :-).

De schildering uit 1942 lijkt niet meer hoe Marstrand er tegenwoordig uitziet. Het is vrij druk, maar als je een wandeling doet dan merk je weinig meer van de drukte en is het er zelfs rustig. Mooie plek en de natuur is er geweldig.
Veerpont.

De veerboot van vroeger.


Nog veel meer foto's gemaakt. Deze zijn te zien in het onderstaande filmpje:


Ontzettend bedankt voor het mooie kaartje en de lieve tekst.

10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kaart (die andere die je kreeg ook). Ik hou daar ook van. Ik vond Marstrand ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Ben je pas jarig geweest, dan nog gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de omgeving daar prachtig, zeg. Zeker ook om te wandelen. Ik kan me voorstellen dat je dan overal te lang blijft hangen. Die vuurtoren bezoeken jullie dan gewoon een andere keer, toch? ;-)

  Vijftigste verjaardag? Hadden we dat geweten... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een hele mooie vuurtoren. https://www.vastsverige.com/en/sodra-bohuslan/leder/hike-marstrand, dus wie weet komen we er nog eens een keer terug.

   Verwijderen
 3. In ieder geval alsnog gefeliciteerd. Mooie plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een kroonjaar Hans, gefeliiteerd! Marstrand is echt een mooie ervaring, je hebt er echt het eiland gevoel, hetzelfde als wanneer je in NL bijvoorbeeld naar Schiermonnikoog gaat. De wandelingen over het eiland vonden wij ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de link :-) Die vuurtoren ligt ook nog eens op een prachtige plek, als ik dat zo zie. Ook daar blijf je dan weer te lang hangen, volgens mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen