Google Translate

zondag 15 november 2020

Kärlek & Anarki - Love & Anarchy

Seriedetails:
Titel: Kärlek & Anarki - Love & Anarchy
Maker: Lisa Langseth
Jaar: 2020
Acteurs: Ida Engvoll, Björn Mosten, Carla Sehn, Gizem Erdogan
Duur: 8 afleveringen van 35 minuten
IMDB cijfer: 7,4Samenvatting:
'Love & Anarchy' draait om Sofie, een carrière gedreven consultant en getrouwde moeder van twee. Wanneer Sofie een opdracht krijgt om een oude uitgeverij te moderniseren, ontmoet ze de jonge ICT'er Max. Ze beginnen elkaar opdrachten te geven die maatschappelijke normen in twijfel trekken, maar hun speelse geflirt heeft onvoorziene gevolgen.

De serie:
Naar aanleiding van een kijktip op het blog Wendy schrijft over Zweden de serie op Netflix gekeken. En wat voor een serie. Een luchtig begin van acht afleveringen waarin Sofie een hoofdrol heeft. In de eerste aflevering wordt Sofie neergezet als een carrierebitch. Ze wordt aangenomen op een bekende uitgeverij in Stockholm waar men het woord digitaal niet kent. Wel vreemd want er werkt wel een IT stagiar. In ieder geval heeft de uitgeverij de moderne tijd gemist en Sofie krijgt de opdracht om hier verandering in te brengen. Al in de eerste aflevering moet ze haar gedrag volledig aanpassen omdat de IT stagair haar op kantoor betrapt terwijl ze masturbeert. Vanaf dat moment spelen de twee een spelletje. Op het moment dat je denkt hoe lang ze dit nog gaan volhouden gebeurd er in de vijfde aflevering iets aparts op de boekenbeurs bokmässan te Göteborg. In die aflevering zag ik opeens een bekend personage en wel Camilla Läckberg. De aftiteling bekeken en in die aflevering zijn er meer auteurs en andere personen te zien die wat te maken hebben met het schrijverswereldje in Zweden. David LagercrantzStefan LindbergEva GedinJacob HirdwallKarolina RamqvistCyril HellmanStig Larsson en Jessika Gedin. Dit hebben ze erg leuk gedaan en vanaf die aflevering wordt het verhaal tevens interessanter en boeiender. 

Conclusie:
Een erg leuke Netflix Original. Acht niet al te lang durende afleveringen met een erg goede cast. Ida EngvollGizem ErdoganReine Brynolfsson en Johannes Kuhnke. Er spelen ook acteurs mee die niet bekend zijn zoals Björn MostenCarla Sehn en Elsa Agemalm Reiland. Wel hebben ze allemaal een rol die belangrijk is voor het verhaal. Een verhaal die verfrissend en eenvoudig is en het enthousiasme springt er van af. Volgens mij zitten er ook veel verborgen grappen in die als je Zweed beter begrijpt. Zo wil schrijver Stefan Lindberg zijn boek over zijn ex-vrouw niet uitbrengen. Ik vermoed dat hier wat meer achter zit. Grappig is dat de bedenker van de serie, Lisa Langseth, de ex-vrouw van Stefan Lindberg speelt. Een erg leuke serie met humor en romantiek met een mooie inkijk in het uitgeverswereldje. De soundtrack is ook nog eens perfect gekozen. Nummers van Vargas & LagolaCoco MorierDevin Hoffman / Holiday Rogers / Thomas KingLuneJaramiDolly StyleAmasonGRANTMagnusTheMagnusSoleimaMaja Francis en Anna Ternheim zijn te horen. Nu een beetje reclame maken voor de Facebook groep Muziek uit het hoge Noorden. Veel namen waren daar al eens voorbij gekomen.


Het einde is open en er kan zo een nieuw seizoen komen. Hiervan is volgens de Netflixlife website nog niet zo heel veel van bekend. Van mij mag het tweede seizoen komen.

Recensies:

2 opmerkingen: