Google Translate

woensdag 4 november 2020

Skovtårn / Forest Tower

Camp Adventure Skovtårn / Forest Tower is een vrij nieuwe attractie in Rønnede, Seeland, Denemarken. Veel informatie over de attractie is te vinden op de websites van KidsErOpUit en Kleine wereldreiziger. De toren is 45 meter hoog en het platform bovenaan bevindt zich 135 meter boven zeeniveau. Hiermee is het het hoogst bereikbare punt van heel Seeland. Als je op het platform bovenaan staat, kun je 25 km door het landschap van Zuid-Seeland kijken. Het was mooi weer en ik kon de Turning Torso in Malmö zelfs zien. De wandeling naar de toren zelf is via een 900 meter lange vlonderpad in het bos, waar het klimpark van Camp Adventurezich bevindt. Een leuke ervaring maar het was best wel druk ondanks de coronamaatregelen. Vooral bovenaan was het erg druk. Op weg naar de uitgang kwamen we nog langs de glamping accommodaties. Een accommodatie was klaar en er waren er nog een aantal in aanbouw. Het was mogelijk om de glamping van binnen te bekijken. Erg gaaf en ook prijzig.Het mooiste is wel dat je vrije toegang tot de toren hebt en er op elk moment op kunt.


5 opmerkingen:

 1. Prachtig. Staat ook op ons lijstje (wel afwachten of ik erop durf, maar man in ieder geval wel). Wij waren er al eens, maar de opening was vertraagd, dus we waren te vroeg, en de toeristische folders waren waarschijnlijk al gedrukt voordat dat bekend was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is balen zeg. Dat is dan nog niet zo lang geleden.

   Het is op zich niet heel eng. Je kunt het altijd proberen. Lukt het niet dan kun je plaats nemen op de tribune bij de toren. Gratis wifi en je kunt er wat halen bij een karretje. Er moet wel entree betaald worden, maar het is zeker te doen.

   Verwijderen
 2. Een bijzonder bouwwerk om te zien en een prachtig uitzicht. Het loont dus de moeite om naar boven te lopen, alleen is het bovenin inderdaad druk, zeg.
  Glamping accommodaties zijn meestal mooi ingericht maar zoals jij al zegt, helaas vaak prijzig. Ik zie volgens mij op een van de foto's dat er vanuit de accommodatie ook nog uitzicht op water is, dus ze staan ook nog op een mooie plek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vanuit de glamping kijk je op het water. Geweldige plek. Welk veel mensen die erachter lopen naar de uitgang. Maar wel duur.

   Verwijderen
 3. Wij waren daar vorig jaar ook, vond het prachtig! Zowel het uitzicht als de toren zelf, ik hou wel van dat soort bouwwerken.

  BeantwoordenVerwijderen