Google Translate

vrijdag 8 januari 2021

Give Away Inga-Wiktoria Påve

Op Instagram kwam ik een give away van Inga-Wiktoria Påve tegen. De regels van de give away:

Within ten days I have celebrated Christmas, my 30th birthday and the new year! To celebrate it even more and to give the new year a kick start I am launching a GIVE AWAY. Everyone is free to participate and the thing that you need to do is:
1. Share this post on your instagram.
2. Go to my profile and follow the link to sign up and see more info.
While you are in my profile I would also appreciate a follow.


Het onderstaande is te winnen. De give away sluit op 15 januari 23:59 uur.


De give away leek mij wel een leuke gelegenheid om wat meer te vertellen over Inga-Wiktoria Påve. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en geniet van haar kunstwerken. Hieronder het verhaal over Inga-Wiktoria afkomstig van haar website.

Inga-Wiktoria Påve is gevestigd in Noord-Zweden in de gemeente Kiruna. Ze is opgegroeid in een traditionele Samische rendierhoedersgemeenschap en het is uit haar afkomst dat ze haar inspiratie haalt. Påve is een beeldend kunstenaar en ontwerper wiens werk de kleuren en vormen van de Samische cultuur uitdrukt.

Påve heeft een duaal diploma in onderwijs in haar moedertaal Noord-Saami en in kunsteducatie van de Universiteit van Umeå (Noord-Zweden). Ze heeft ook traditionele Samische ambachten gestudeerd aan het Samernas utbildningscentrum in Jokkmokk, Zweden. In 2015 won Påve de Young Artist of the Year Award op het Riddu Riddu Festival in Manndalen, Noorwegen. Sindsdien is ze blijven werken als beeldend kunstenaar en exposeerde ze op opmerkelijke plaatsen zoals het Lilla Galleriet (Umeå, Zweden) en Adäka Festival (Whitehorse, Canada). Samen met andere Samische kunstenaar Anders Sunna heeft ze een korte animatiefilm gemaakt, getiteld Morit Elena Morit, die op filmfestivals over de hele wereld is vertoond. Morit Elena Morit heeft prijzen gewonnen zoals Jane Galssco's Award for Emerging Artistsop het imageNative Film Festival (Toronto, Canada) en Best Sami Short Film op Skábmagovat Film Festival (Inare, Finland).

Het meeste van haar werk is te zien op haar website en via Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten