Google Translate

dinsdag 6 september 2016

Ikea Kungens Kurva Stockholm

Als we in Noorwegen of Zweden zijn en er is een Ikea in de buurt dan gaan proberen we er een bezoekje te brengen. Het is onze favoriete woonwinkel. Het bezoek aan de Ikea in Noorwegen en Zweden vorig jaar is terug te vinden in deze blogpost.

Toen we in de omgeving van Stockholm waren, was een bezoek aan de Ikea Kungens Kurva vanzelfsprekend. Ik ben niet erg bekend met de geschiedenis van Ikea, dus het bezoek aan de Ikea Kungens Kurva een verrassing. Het is namelijk na het begin van Ikea in Älmhult de tweede vestiging die geopend werd in 1965. Het gebouw is ontworpen door architect Claes Knutson en voor het ronde hoofdgebouw heeft hij zich laten inspireren door het Solomon R. Guggenheim Museum. Bijzonder om te zien en er te lopen, maar wat een doolhof. Ik ben blijkbaar niet de enige, getuige deze blogpost van Stockholm!. Hoe ziet de Ikea er nu daadwerkelijk uit? Dit is goed te zien op de onderstaande tekening afkomstig van de website van Aftonbladet.

Tekening van Ikea Kungens Kurva (Bron: Aftonbladet).
Dat was de theorie. Nu de praktijk. Zoals gewoonlijk zijn de showroom opstellingen weer Scandinavisch mooi. Heerlijk om er rond te dwalen.


Het schilderij kwam me bekend voor. Even wat van dichterbij bekijken.


Thuis gekomen wist ik weer waar ik de afbeelding eerder had gezien. Het schilderij lijkt heel veel op het logo van Nordik Living. Het schilderij, uit de Pjätteryd serie, is trouwens ook te verkrijgen in de Nederlandse Ikea.
De fynd hoek mag natuurlijk niet ontbreken.
De Ikea in Zweden heeft wel eens artikelen in het assortiment zitten die niet in de Nederlandse Ikea beschikbaar zijn. In het huis waarin we een week verbleven hing een lamp van Ikea in de slaapkamer. Deze lamp hadden we niet in Nederland gezien en het zou goed in ons eigen huis passen. Dus bij de Ikea in Stockholm gehaald. De lamp hangt nu in onze slaapkamer. Het leuke is dat toen we in Nederland waren en naar de Ikea gingen de lamp dus wel in Nederland beschikbaar is :-). 

De Ikea Krusning lamp.

17 opmerkingen:

 1. Zelf kom ik bijna elke maand wel 1x in de ikea in Nederland! maar heel leuk en gek om eentje te zien uit het buitenland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voordeel is dat de Ikea family kaart overal werkt :-).

   Verwijderen
  2. Hi Hans, dat is echt iets vanieuws de laatste jaren. Toen IKEA in Karlstad kwam 10 jaar geleden kon ikin Nederlandse familypas niet gebruiken, dus opnieuwe ingeschreven. Anderhalve week geleden gaf ik per ongeluk de Nederlandse en idd hij deed het gewoon. 😊

   Verwijderen
  3. Dat kan kloppen. We hebben het pas de laatste jaren geprobeerd en toen ging het goed.

   Verwijderen
 2. ik zou het dan weer leuker vinden als hij hier niet te verkrijgen was! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben wel vaker wat meegenomen wat in Nederland verkrijgbaar is :-(. De lamp nam gelukkig heel weinig ruimte in.

   Verwijderen
  2. Zo plat als een dubbeltjechte toch?

   Verwijderen
 3. Ja daar zijn wij ook geweest. Ik vond het een mooie vestiging. Dit jaar zijn we bij een Duitse IKEA vestiging geweest en daar kwam ik erachter dat de prijzen ook verschillen, soms behoorlijk. Het viel me op door roltafel Råskog, die zoonlief onlangs gekocht had, hier 39 euro in Duitsland 65 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hadden wij met de Ektorp bloemenhoes. In Nederland niet meer te koop, in Zweden wel maar dan voor volgens mij een belachelijk hoog bedrag.

   Verwijderen
 4. In Almhult is sinds een aantal maanden een nieuw IKEA museum in de oude vestiging. Wij zijn er nog niet geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, daar zou ik niet zo snel aan denken om naar een Ikea in Noorwegen of Zweden te gaan. Deze si wel heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee? Is er een Ikea in de buurt dan gaan we er zeker heen. In Nederland trouwens ook :-).

   Verwijderen
 6. Heb net je post gelezen over Scandinavie XL en kom zo op deze post. Je schrijft dat in de beslissing om naar Scandinavie XL te gaan het verlangen naar het Scandinavie gevoel meespeelt. Dat gevoel kun je natuurlijk ook even ophalen bij de Ikea in je buurt.....:) Af en toe doen wij dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen