Google Translate

woensdag 10 maart 2021

Equinox

Seriedetails:
Titel: Equinox
Jaar: 2020
Verhaal: Tea Lindeburg
Regisseurs: Søren Balle en Mads Matthiesen
Acteurs: Danica Curcic, Lars Brygmann, Karoline Hamm
Afleveringen: 6 van 45 minuten
IMDB cijfer: 6,1



Samenvatting:
Wanneer in 1999 de volledige schoolklas van haar zus spontaan van de aardbodem verdwijnt, is de jonge Astrid, dan 9 jaar oud, daar compleet van ondersteboven. Ze krijgt angstaanjagende nachtmerries en heeft het gevoel dat deze haar iets willen vertellen. Twintig jaar later is ze de schokkende ervaring die ze in haar jeugd meemaakte nog altijd niet vergeten, maar heeft het wel een plekje kunnen geven. Dat verandert wanneer ze merkt dat haar dromen langzaam maar zeker weer de kop opsteken. Als rond die tijd ook de enige overlevende van het drama komt te overlijden nadat deze contact met haar heeft gezocht, besluit Astrid te onderzoeken wat er zich twintig jaar geleden precies heeft afgespeeld.

De serie:
Na de Deense serie The Rain heeft Netflix een nieuwe Deense serie uitgebracht en wel Equinox. De serie is gebaseerd op de podcast Equinox 1985. De podcast is hier te beluisteren. Helaas versta ik geen Deens maar kan wel de samenvattingen van de afleverinen lezen en die zijn best wel interessant. Ik heb ze gelezen na het zien van de serie. Het verhaal komt redelijk overeen met de TV-serie maar in de podcast is Tea Lindeburg, de bedenker van Equinox, degene die de verdwijning van Ida onderzoekt. Tea woonde in dezelfde straat als Ida en na het toesturen van een anonieme brief is ze op onderzoek uit gegaan. In de TV-serie gaat de jongere zus van Ida, Astrid, twintig jaar later op onderzoek uit nadat een beller in haar radioshow het verleden weer oprakelt en meer weet van het bizarre ongeluk twintig jaar geleden. 

Wat volgt is een onderzoek van Astrid naar wat er in het verleden is gebeurd. De flashbacks van Astrid geven weer wat er gebeurd is in het verleden. Bijzonder is dat Astrid van het heden en Astrid van verleden naadloos in elkaar overlopen in een aantal scènes. En in één scène waren zelfs beiden tegelijkertijd te zien. Dit hebben ze erg goed gedaan. In zes afleveringen kom je te weten wat er is gebeurd met Ida. In het begin is het nog goed te volgen.Wat later wordt het wat vager en duik je in de equinox met de lentegodin Ōstara.

Conclusie:
Een niet al te snelle serie die langzaam maar zeker naar het einde toewerkt. De gebeurtenissen in de eerste aflevering wordt geleidelijk aan duidelijker naarmate de afleveringen vorderen. Astrid draagt de serie en doet dit erg goed. Ook de jongere versie van Astrid is erg goed neergezet. Het verhaal zit goed in elkaar en deed mij terugdenken aan de film Midsommar. Leuke serie.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten