Google Translate

zaterdag 3 juni 2023

Verhuizing Denemarken

Vorig jaar augustus hebben we onze dochter verhuisd naar Linköping in Zweden. Dit verhaal is hier terug te lezen. In april 2023 was al te lezen dat ze naar Denemarken zou gaan en vlakbij Kopenhagen een kamer had in het gebouw met de naam The Mark. Dit was voor ons wel een verrassing omdat we gedacht hadden dat ze langer in Linköping zou blijven. Afgelopen week was het zover om met de auto naar Brøndby te gaan. Deze keer niet met de aanhangwagen maar met een propvolle auto. Zes nachten geboekt in een huisje van Sol og Strand in de omgeving van Kregme zodat we nog een paar dagen wat kunnen zien van Noord-Sjælland. Hier waren we nog niet eerder geweest en hebben we zelf ook nog wat aan de reis. Bij aankomst direct de auto uitgepakt en alles naar de kamer gebracht. 

The Mark

The Mark

Vervolgens moesten we al snel naar Kopenhagen. Er was een afspraak gepland bij International House voor de administratieve afhandeling van de verhuizing naar Denemarken. Er ligt een station op zo'n zes minuten afstand van The Mark en met een kwartiertje ben je in Kopenhagen Centraal Station.

Brøndbyøster station

Internation House

In het gebouw was de link naar Life In Denmark te vinden. Na de afspraak Kopenhagen doorgelopen en nog wat spullen voor de kamer gehaald. Met de trein weer terug naar The Mark om de kamer verder in te richten. Omdat het een gemeubileerde kamer is was het met een paar uurtjes klaar.


De jas hang je aan je naambordje buiten de kamer.

De gang.

De gang.

Op de laatste dag weer naar de kamer geweest. Eerst naar de Ikea in Taastrup geweest om nog wat spullen te halen.


Ook nog wat boodschappen gedaan bij de Lidl en Føtex en bij Jysk een droogrek gehaald. Vervolgens doorgereden naar de kamer in Brøndby en de laatste dingen in elkaar gezet en een poster en lampjes opgehangen. Nu kunnen we onze dochter achterlaten in Denemarken en de volgende dag met ons tweeën naar huis rijden. Binnenkort gaan we weer naar Zweden om de kamer in Linköping leeg te halen. Hopen dat alles in de auto past. 

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Zeker weten. Is ook wel spannend want het beviel haar erg goed in Zweden. Hopen dat Denemarken gaat bevallen.

   Verwijderen
 2. Dat ziet er allemaal goed uit zeg, zo te zien met een eigen keukentje en badkamer. Klein maar fijn en nu een thuis van gemaakt met eigen spulletjes.
  En wat hadden jullie een mooi huisje geboekt! Op de site van Sol og Strand zijn leuke huizen te vinden. Wij hebben er een tijdje terug ook al eens rondgekeken :-)
  Natuurlijk zijn we weer benieuwd naar de rest van jullie Deense avonturen. En daarna de Zweedse ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gebouw is recent gebouwd en inderdaad een eigen keukentje en badkamer. We hebben het geprobeerd zo leuk mogelijk te maken. Het huisje was inderdaad een aanrader. Mooie plek en in deze periode redelijk goedkoop. En weer veel gezien die zes dagen.

   Verwijderen
 3. Jullie zijn er maar druk mee. Fijn dat ze een goede plek heeft in Denemarken. Veel plezier en succes voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben blij dat we wat kunnen doen. Er zit natuurlijk ook een groot voordeel aan :-). Zo komen we nog eens een keer in Scandinavië.

   Verwijderen
 4. Heerlijk om zo te kunnen en mogen helpen bij de levens van de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms gaat het wel snel :-) Ze is ondertussen alweer verhuisd naar Roskilde. Het beviel haar totaal niet. De plek, de afstand. Als alles goed gaat dan brengen we weer een bezoekje en dan wat dingen doen daar.

   Verwijderen