Google Translate

donderdag 4 april 2024

Centigrade

Filmdetails:
Titel: Centigrade
Jaar: 2020
Regisseur: Brendan Walsh
Verhaal: Brendan Walsh, Daley Nixon
Acteurs: Genesis RodriguezVincent Piazza en Benjamin Sokolow
Duur: 89 minuten
IMDB cijfer: 4,4Samenvatting:
Een echtpaar zit vast in hun bevroren voertuig na een sneeuwstorm. Ze krijgen het steeds moeilijker om te overleven naarmate het kouder wordt en er allerlei onvoorziene gebeurtenissen plaatsvinden.

De film:
Op Amazon Prime is de film Centigrade te zien. De film gaat over een Amerikaans stel die een boekpresentatie in Noorwegen hebben. Het is 2002 en ze zijn op weg met een huurauto naar het hoge noorden in Noorwegen. Het is winter en het weer is tijdens de rit zo slecht dat ze besluiten om de auto langs de weg neer te zetten en te gaan slapen. De film begint als ze wakker worden. De auto is ingesneeuwd en is niet meer te starten. De deuren willen niet meer open en de mobiele telefoon heeft geen bereik. De ellende is begonnen. Wat gaan ze doen? Proberen ze eruit te komen om hulp te zoeken of blijven ze in de auto zitten om te wachten op hulp en hoe lang gaat dat dan duren? In de huurauto is wel rekening gehouden als je onverwachts vast komt te zitten zoals dekens, lucifers en kaarsen. Zeer herkenbaar in het hoge noorden en dit maakt het enigszins realistisch. 

Conclusie:
Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de auto en dan kan de film best wel langdradig en saai worden ook al duurt die maar anderhalf uur. Het helpt niet mee dat de film direct start met de ingesneeuwde auto. Je weet dan wel dat er nog een lange weg te gaan is. De scènes in de auto worden afgewisseld met beelden van het ijzige Noorwegen. De twee hoofdrolspelers hadden ten tijde van het maken van de film in het echt ook een relatie met elkaar en dat maakt het samenspel tussen de twee wel interessant. De scènes in de auto zijn opgenomen in een ijscowagen in New York en voor de buitenbeelden is men wel naar Noorwegen geweest. De film zou ook gebaseerd zijn op feitelijke gebeurtenissen. Het verhaal van een Amerikaans stel die onderweg zijn naar een boekenpresentatie is niet echt maar er zijn natuurlijk wel verhalen bekend over zulke situaties. In dit artikel is vrij uitgebreid beschreven hoe je een aantal dagen kunt overleven in een ondergesneeuwde auto. In dit artikel het verhaal van een Zweed die twee maanden in een auto heeft vastgezeten. Centigrade laat een beeld zien hoe het zou kunnen zijn om vast te zitten in een auto in de ijzige kou.

Recensies:
- CBR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten