Google Translate

dinsdag 29 november 2011

Kindla


Kindla is een natuurreservaat van 900 ha in Örebro. Er zijn een aantal wandelroutes in het natuurreservaat uitgezet. We hebben zelf de route Kindlahöjden van 2,9 kilometer gelopen. Deze wandeling leidt naar de uitkijktoren. Er is ook een verkorte route naar de uitkijktoren van 1,2 kilometer.


Kindlahöjden
Informatiebord
Het eerste gedeelte van Kindlahöjden was vrij saai. Je liep op een zandweg en er was weinig te zien. Op een gegeven moment moesten we rechtsaf slaan en steil de berg omhoog langs een smal pad. Dit werd machtig interessant. De natuur was schitterend en overweldigend.Het pad naar boven was erg steil, glad en modderig. Op de top was de stevig gebouwde uitkijktoren en een leuke grillplaats.

Uitzicht op de grillplaats vanuit de uitkijktoren.
Uitzicht vanuit de uitkijktoren.

Uitzicht vanuit de uitkijktoren.
Er was een gastenboek aanwezig. Altijd leuk om te lezen wat er allemaal in staat.

Gastenboek

Uitkijktoren

Op Youtube een tweetal filmpjes gevonden die goed laten zien hoe het daar is.
Het vervolg van de wandeling was ook leuk. We kwamen een 5-tal mierenhopen tegen waarvan de 1 nog hoger was dan de andere. Hieronder een foto van een mierenhoop die echt groot was. Sommige waren zeker 1,80 meter hoog. Indrukwekkende bulten.

Mierenhoop
De weg terug met de auto leverde ook weer leuke momenten op. Zo kwamen we onderstaand huis tegen in de bossen. Het huis zag er niet best meer uit. Wel een afgelegen plek om te wonen :-). Misschien was het huis daarom wel verlaten.

Vervallen huis
In het bos kwamen we ook nog de onderstaande resten tegen. Benieuwd wat het geweest was. Op internet niets hierover gevonden. Wel interessant.Kindla is een mooi natuurreservaat waar een aantal wandelingen aangelegd zijn die verschillend zijn van lengte. Meer informatie over Kindla is te vinden op onderstaande website:

http://www.lansstyrelsen.se/orebro/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/Sev%c3%a4rda%20naturmilj%c3%b6er/hallefors/kindla/Pages/in-english.aspx?keyword=kindla

Een ander reisverslag over Kindla is te vinden op de blog http://www.leveninzweden.se/?p=489.

Voor de geïnteresseerden heb ik de Kindla folder ingescand. Het is wel in het Zweeds.


2 opmerkingen:

  1. Dag Hans, leuk blog. Volgend jaar verblijven we o.a. een week in de buurt van Örebro, dus dit is een leuk uitstapje. Ik zag Nora ook al, daar zijn we al een aantal keren langs gereden en dan was er steeds jaarmarkt, dus te druk om er even een pauze te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pershyttan is ook leuk om te bezoeken. Ligt vlak achter Nora.

    BeantwoordenVerwijderen