Google Translate

zondag 6 november 2011

Fryksås

Vlakbij het park Orsa Grönklitt ligt het bergdorpje Fryksås. Meer informatie over Fryksås is te vinden op de website: http://www.fryksasfabodlag.se. Hieronder het Fryksås fäbord bord. Fäbod betekent weide (volgens Google vertaling) en het lijkt erop dat dit een historisch gedeelte is.

Fryksås fäbod

Het dorpje is erg klein. Toch zijn er redelijk wat postadressen aanwezig. Zou je niet zo zeggen als je er door heen rijdt.


Toch zijn er zo'n 260 postadressen :-).

Fryksås postadressen

Fryksås wordt ook genoemd in de toeristenblaadjes als uitzichtpunt en als je op dat punt bent beland, krijg je onderstaande uitzichten. Het weer was niet erg geweldig. Bij mooi weer is het uitzicht nog mooier.

Uitzicht vanuit Fryksås

Panoramafoto Fryksås uitzicht
Toen we door het dorpje liepen, kwamen we onderstaand huisje tegen. Er stond iets vreemds bij het huisje. Zie onderstaande foto.

Iets vreemds bij een huisje
Het leek een soort boomstam. Met de camera ingezoomd en het bleek een soort lappenpop te zijn. Erg grappig.

Soort lappenpop
Bij het uitzichtpunt stond ook een geweldig leuk huisje.


Het bleek dat het huisje te huren is. De website is http://www.brudtallen.se. Op de website staan ook wat foto's uit de winter en de zomer en van het interieur.

Toen we er waren, werd er ook gebouwd. Hebben we niet vaak gezien in Zweden. Maar even een foto gemaakt.
Verbouwing
Op internet kwam ik nog een aantal schitterende winterfoto's tegen. Hieronder staat er 1. De overige staan op de website http://www.flickr.com/photos/benjaminwiessner/5373352368/in/photostream.

Fryksås in de winter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten