Google Translate

dinsdag 5 maart 2013

Dorotea en omgeving


Afgelopen zomer kwamen we langs Gonny en Peter en zijn hier op de heen- en terugweg langs geweest. Erg gezellig. Helaas konden we er niet al te lang blijven omdat we nogal een lange afstand moesten overbruggen. We hadden natuurlijk een aantal zakken Katja Kokindjes meegenomen :-). Die zullen nu zeker wel op zijn.

In de omgeving nog wat foto's gemaakt. We kwamen door Storuman. Hier gauw een kerk op de foto gezet. Niet naar binnen geweest. Op internet is weinig informatie te vinden over de Storumankyrkan.

Storumankyrkan

Storuman (de grote man)

Doro Camp LapplandDe onderstaande foto is van internet. Hiervan wilden we graag een foto van maken, maar konden niet echt ergens stilstaan. Toch nog op internet gevonden.

Lappland

Dorotea Lapplands Sydport
Wat volgt zijn een aantal foto's van het optrekje van Gonny, Peter en Rushy.
De kwarkbolletjes, die Gonny onder andere had gemaakt, waren heerlijk. We hebben ondertussen al vaak kwarkbolletjes gehad. Het recept is op de kokkerel log van Gonny te lezen.


Op de terugweg was Tineke ook aanwezig.Tineke woont in het oude huis van Gonny en Peter. Ze heeft een eigen blog. Helaas houdt ze het blog niet meer bij. De laatste post is van september 2011.

Tineke

5 opmerkingen:

 1. Ai ai Hans, nu weet iedereen van mijn verslaving :-). Inmiddels zijn de kokindjes zelfs allang weer aangevuld. Ja, het was zeker gezellig en het was jammer dat jullie nog niet lang daarvoor gegeten hadden, wat de sparrispaj (aspergetaart) was ook zo lekker uitgevallen. Dezelfde avond was hij toch nog op, ik geloof dat Tineke wel drie of vier punten at, maar ja, die moest natuurlijk ook hard werken (verven :-). Wie weet komen jullie komende zomer weer langs op heen- en/of terugreis omhoog/omlaag. En wat ik nog vergeet is dat ik buiten de kokindjes door jullie ook nog verwend ben met andere leuke cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie streek. Dorotea, de plaats van de Polar caravanfabriek (tegenwoordig ook Solifer, mijn favoriet. Tegenover de fabriek het Husvagnmuseum klein maar geweldig leuk! Gratis, alhoewel ze wel op een kleine bijdrage hopen om het museum in stand te houden.
  Intrigerend trouwens, zo'n blog dat stopt, je bent dan altijd benieuwd hoe het nu gaat.
  Groet Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het met Tineke wel goed gaat :-). Te druk denk ik.

   Verwijderen
 3. Ken de streek niet maar zie wel dan Gonny en Peter er heel mooi wonen!
  Die kwarkbolletjes zien er wel heel lekker uit!!
  Groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen