Google Translate

donderdag 22 augustus 2013

Dollar$tore


Dit jaar zijn we voor het eerst naar de DollarStore winkel geweest. De vorige keren kwamen we wel eens een DollarStore tegen, maar zijn er eigenlijk nooit geweest. Dit hebben we dit jaar helemaal goed gemaakt en in 3 verschillende steden (Sveg, Hudiskvall en Mora) de winkel bezocht. De onderstaande foto's zijn van de Dollarstore in Mora.Onze favoriet in de Dollarstore is wel de afdeling Godis. In elke supermarkt in Zweden zijn de godis snoepbakken te vinden. In Nederland zijn de snoepbakken sinds maart 2013 te vinden bij de Ikea. Hieronder het nieuwsbericht over lördagsgodis bij Ikea:

In alle vestigingen kunnen klanten naar Zweeds gebruik aan de vrolijk gekleurde snoepwand hun eigen zak met snoep samenstellen. Het concept wordt de komende maanden uitgerold in IKEA vestigingen over de hele wereld. Zoet, zuur, zacht of hard. Klanten kunnen geheel naar wens hun eigen favorieten kiezen. Het pick & mix concept is erg populair in Zweden en daar in iedere winkel te vinden. De inwoners van Zweden zijn dan ook echte zoetekauwen. 

Voor Zweedse kinderen is het traditiegetrouw op zaterdag snoepdag. Zij mogen dan hun eigen zak met snoep samenstellen, dit wordt lördagsgodis (zaterdagsnoep) genoemd. Hier staat tegenover dat er de rest van de week niet wordt gesnoept. De snoepwanden bevinden zich bij de Swedish Food market van IKEA. Al het snoep komt uit Zweden. Om kinderen niet direct in de verleiding te brengen, staat de wand niet te dicht bij de kassa. Een zakje met 100 gram LÖRDAGSGODIS schepsnoep kost 0,69 euro. (Bron: Ikea).

De Dollarstore heeft vrij veel keuze in verschillende soorten snoep. De godis bij de Dollarstore is goedkoper dan in de Zweedse supermarkten. 40 SEK per kilo in plaats van 79 SEK per kilo in de supermarkten.


Mijn favoriet zijn de Bumlingar Blåbär ballen. Ze waren niet in de supermarkten te vinden, waarschijnlijk zijn ze ook niet te verkijgen bij Ikea. Daarom voor 30 SEK Bumlingar Blåbär gehaald.

Bumlingar Blåbär
Ik was eigenlijk wel benieuwd welk concept achter de Dollarstore zit. Het leek me een Amerikaanse aangelegenheid. Er waren bv alleen Amerikaanse vlaggen te koop. Op de website van Dollarstore is meer informatie te vinden. In 1999 is de eerste Dollarstore winkel geopend. In juni van dit jaar (2013) wordt de 30e winkel geopend. De Dollarstore is alleen in Zweden te vinden.

Alle Dollarstores in Zweden.

6 opmerkingen:

 1. Nou Hans ik ben helemaal niet blij met dit logje over de DS. Vooral je Godis hoekje. Tot nu toe kon ik ze weerstaan, maar bij het zien van je foto's weet ik het niet meer zo zeker. Bij IKEA zag ik het deze maand, ben er gewoon langsgelopen.
  In Mora en Söderhamn hebben wij de winkels bezocht. Die in Söderhamn toen samen met Joke, zodoende ken ik de winkel ook. Zie ik net op de site van DS dat er vestigingen zijn in Eksjö en Västervik, dat is in de buurt waar we binnenkort verblijven. Die Bumlingar Blåbär ga ik proberen. Oeps!
  Ik ben benieuwd naar je nieuwe logjes over Zweden.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar ik neem toch aan dat je daar alleen maar met dollars kan betalen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hans ik heb er een nog geen 10 min van mij vandaan, ben er dan ook graag, want ze hebben hele leuke dingen, heb er van de week wol gehaald voor mijn mutsjes voor een goed doel
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was niet best als er een Dollarstore op 10 minuten van ons zat. Dan werd ik echt een Bumlingar Blåbär.

   Verwijderen