Google Translate

zondag 6 oktober 2013

Rogen

Volgens Wikipedia is Rogen (Samisch: Rovje) een meer dat voor het grootste deel in Zweden en voor een klein deel in Noorwegen ligt. Het Zweedse deel van het meer ligt in het landschap Härjedalen en het Noorse deel in het nationaal park Femundsmarka, in de gemeente Engerdal (provincie Hedmark) en de gemeente Røros (provincie Sør-Trøndelag). Het meer ligt op een hoogte van 758 meter boven de zeespiegel en heeft een oppervlakte van 35,12 km². De langste rivier van Zweden, de Klarälven, ontspringt uit dit meer. Rogen is ook de naam van een vrij groot Zweeds natuurreservaat. Het bestaat uit het meer en omliggende gebieden en beslaat 50000 hectare. Het is het enige gebied in Zweden waar muskusossen voorkomen. De muskusos staat daarom op de informatiefolder.

Informatiefolder
We zijn er niet zo heel lang geweest. Lang genoeg om te weten dat het een uitgestrekt natuurgebied is en voor herhaling vatbaar.

Rogens Naturreservat

Karingsjövallen
Meer foto's van en informatie over Karingsjövallen is te vinden op de websites Chinci.com en Topsport.se.

Karingsjövallen
Meer informatie over Rogen is te lezen op de volgende websites:
- Grövelsjön - Rogen
- Gränslandet - Rogen
- Unknown wilderness: Rogen nature reserve
- Flickr: Rogen nature reserve

De laatste website (Flickr) bevat geweldige foto's van het mooie reservaat.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om weer al je posts te lezen Hans en wat is de nieuwe profielfoto van jullie leuk! Je bent wel iets dikker geworden :-))).
    Groetjesssssssssss

    BeantwoordenVerwijderen