Google Translate

zondag 27 oktober 2013

Scandinavië-XL

Vandaag naar de Scandinavië-XL in Haarlem geweest. Dit is de eerste keer dat Scandinavië-XL georganiseerd is. Het is een soort Scandinavische markt zoals op Schokland wordt georganiseerd. Van de markt in Schokland zijn hier de blogs van 2012 en 2013 te lezen. De deelnemers zijn hier te lezen. Een aantal deelnemers waren al bekend zoals Gerrit Jan Zwier, Nordic, Placement AS, Moose Färg, Zweeds-Nederlandse vereniging en ScandinaviëXS. Van Gerrit Jan Zwier hebben we de meeste Scandinavische boeken al, van Nordic en Zweeds-Nederlandse vereniging zijn we al lid. Placement AS had een heel klein standje en Annelies Ribbink van ScandinaviëXS en ScandinaviëXL (die zonder streepje) eindelijk ontmoet. Even kort gesproken, het was erg druk bij de stand. Leuk.

Scandinavië-XL viel ons wat tegen. Schokland is veel gezelliger en sfeervoller. Er was nog wel een modeshow met kleren van Ilse Jacobsen, Windfjord, Fjällräven, Trollenwol, Baltic Basics en Via Baltica. De modeshow wordt uitgevoerd door studenten van ROC Amsterdam. Hieronder een foto van de Facebook pagina van Scandinavië-XL. Op deze pagina zijn trouwens meer foto's te zien.

Modeshow
Hieronder een aantal foto's die we gemaakt hebben.Bij Skogdesign hebben we twee posters gehaald.

Skogdesign
Skogdesign


Danish & Delicious was op zondag met een stand aanwezig. Ze zijn bekend van het programma Droom in uitvoering. Meer informatie over de aflevering met Danish & Delicious is hier te vinden.

Danish & Delicious

Wolverine

Laplandreizen
Laplandreizen had een leuke folder. De folder was voorzien van ansichtkaarten. Leuk bedacht.

Atelier Vidda

Ingelbo Moosepark
Uitgeverij de Geus had een stand. Opvallend waren de boeken van Karl-Ove Knausgård. Die kenden we nog van het interview met Stine Jensen in het programma Licht op het Noorden. Het andere boek wat opviel was van Stine Jensen zelf. Naast het vierdelige programma Licht op het Noorden is er tevens een boek door haar uitgebracht met dezelfde titel.

Licht op het Noorden - Stine Jensen
Er waren een aantal interessante boeken te koop. De prijzen van deze boeken lagen rond de 20 EUR. Er moest een keuze gemaakt worden, want 1 boek is al duur genoeg. De keuze is gevallen op het boek Alle bessen kun je eten – alleen sommige maar één keer van Gemma Venhuizen. Ik had nog niet van haar gehoord. Het boek is in januari 2013 uitgebracht en is haar debuutroman. Ze signeerde de boeken met een leuk verhaal. Het boek werd vergeleken met de vrouwelijke versie van Nooit meer slapen. Het boek was nu €17,50 en zag er erg interessant uit. De keuze is op dit boek gevallen.


Gemma Venhuizen

2 opmerkingen:

 1. Leuk verslag en mooie foto's, Hans. Het geeft een goede indruk van de beurs. Het was jammer dat wij de beurs niet konden bezoeken. Hopelijk dat er volgend jaar weer een Scandinavie-XL wordt georganiseerd en wij dan wel van de partij kunnen zijn. Maar eerst staat Schokland weer op ons lijstje. Dat is, zoals jij het al noemde, inderdaad gezellig en sfeervol. Het boek van Gemma Venhuizen lijkt me ook wel eens iets om te lezen. Kan ik misschien nog iets van leren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het boek van Gemma was de grootste verrassing eigenlijk. Ik ben ook erg benieuwd naar het boek. De boeken van Karl-Ove Knausgård hebben nu ook mijn aandacht. De volgende die ik ga lezen is die van Gemma.
   Wij gaan de volgende keer er niet meer heen of het moet echt heel leuk worden.

   Verwijderen