Google Translate

donderdag 17 oktober 2013

Reis naar het noorden - Sandra Berg

Boek details:
Auteur: Sandra Berg
Titel: Reis naar het noorden
Verschijningsdatum: April 2011
Bladzijde: 164 blz
Uitgeverij: Uitgeverij Cupido
Productsoort: eBook
ISBN: 9490763276


Samenvatting:
Drie vriendinnen gaan op survival in de eenzame bossen van Zweden om afstand te nemen van hun problemen, maar primitief kamperen in de regen is niet zo leuk als ze hadden gedacht...
Een heerlijke liefdesroman van Sandra Berg, die zich afspeelt in de woeste natuur van het prachtige Zweden.


Dit is het derde boek dat ik gelezen heb van Sandra Berg. De eerste was Geen weg terug en de tweede was Heldin op klompen. Het is toch gelukt om een goed boek van Sandra te lezen. Dit verhaal zit goed in elkaar en leest gemakkelijk en is tevens geloofwaardig. Het verhaal is goed verteld. Kortom, een goed boek.

Het verhaal draait om Ellanor. Het verhaal begint met het overlijden van haar man John. Een half jaar later besluit Ellanor, in een dronken bui, samen met haar vriendinnen Nina (32 jaar) en Letty (30 jaar) op vakantie te gaan naar Zweden. Het wordt een kampeervakantie in de bossen. Het besluit is voornamelijk genomen omdat ze allemaal hun eigen relatieproblemen hebben. Ellanor heeft het verlies van John nog niet verwerkt. Nina is net van de man af en Letty vindt haar man Tom saai.

Ik ga niet veel over het verhaal zelf vertellen. Dat zit goed in elkaar. Wel leuk is waar ze in Zweden terecht komen. Om in Zweden te komen, gaan ze met de jeep van Ellanor met de boot van Puttgarden naar Rodby. Eenmaal aangekomen wordt de camping in Bärsebäck aangedaan. Ze brengen een bezoek aan Kungälv, de voormalige burcht Bohus fästning. Daar zijn we zelf ook eens geweest. We zijn toen niet naar binnen gegaan omdat we nog een lange reis te gaan hadden. Meer informatie over Bohus fästning is te vinden op de officiële website. Hieronder een drietal foto's die we gemaakt hebben.
Volgende stop is Värmland en wel een camping in Arvika. Daarna gaan ze kamperen in het natuurreservaat Glaskogen. Wij zijn zelf nog niet in Glaskogen geweest. Wie weet gaan we er nog eens naar toe. Als ik de onderstaande foto's, afkomstig van internet, zie trekt het wel.

Glaskogen. (Foto van internet)
Glaskogen (Foto van internet)
Op de website waar de tweede foto staat, zijn nog meer schitterende foto's te zien. Erg leuk is hun artikel over hoe een aantal foto's tot stand zijn gekomen.

Verder met het verhaal. Er wordt een kano gehuurd en hiermee wordt gevaren langs het Övre Gla meer. Het Övre gla meer is onderdeel van Glaskogen. De vriendinnen zijn tijdens het kamperen naar Årjäng gereden en op de weg naar Årjäng kwamen ze een bouwsel van grove stenen en loopgraven tegen. Het is een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Die zijn we zelf ook wel eens tegengekomen in Zweden en wel in Hölje en in Håverud.

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Zweden. Na het avontuur in Zweden springt het verhaal 4 weken verder, vervolgens weer een maand en als laatste een half jaar. Dit laat duidelijk zien hoe het verhaal zich ontwikkeld.

Reis naar het noorden is een erg leuk boek en goed geschreven.

Recensies over dit boek kwam ik niet veel tegen. Wel een aantal interessante websites met informatie over de boeken van Sandra Berg en nog een interview met haar.

- Uitgelezen.punt.nl
- Boek-plus.nl
- Interview Sandra Berg

3 opmerkingen:

 1. Je maakt me nu wel nieuwsgierig. Dit was de eerste titel welke ik van Sandra Berg zag en het verhaal sprak mij - volgens de samenvatting op de achterkant - erg aan. Als jij het ook een mooi boek vind, overweeg ik het zeker eens te lezen. Ik begon namelijk erg te twijfelen na je recensies over haar andere boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig was deze wel goed, dus er zullen er nog zeker meer volgen. Ze schrijft ook thrillers. Genoeg te lezen :-).

   Verwijderen
 2. Het is leuk dat de plaatsen herkenbaar zijn en/of nieuwsgierig maken om te willen bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen