Google Translate

donderdag 10 oktober 2013

Anna-Lisas Arvidsjaur

Afgelopen zomer waren we even heel kort in Arvidsjaur. Vorig jaar hebben we hier ontzettend leuke laarzen gezien bij de loppis achter de winkel van Anna-Lisas. De blogpost is vorig jaar is hier te lezen.

De laarzen van vorig jaar
Dit keer waren we er op een zondag en dit betekent dat er niet veel open is. Toch maar proberen en gelukkig bleek Anna-Lisas open te zijn. Direct even kijken bij de loppis, maar deze zat helaas dicht. We weten dus niet of de laarzen er nog waren. Jammer. Dan maar even kijken bij Anna-Lisas. Altijd leuk.
 

Foto's maken had niet zoveel zin. Ik heb vorig jaar vrij veel foto's gemaakt. Wat wel opviel is dat de krans van rendiergeweien er niet meer hing. Wel hadden ze erg interessante boeken. Een tweetal boeken van Kurt Kihlberg lagen er. Die naam was ik eerder tegengekomen in de blogpost over Arvidsjaur.

Masters of Sami handicraft - Kurt Kihlberg
Made in Sápmi - Kurt Kihlberg
Kurt Kihlberg
De boeken van Kurt Kihlberg waren best wel prijzig. Ik heb nog geprobeerd om via de website van Kurt een tweetal boeken te bestellen. Nog geen antwoord terug gehad. Het boek Masters of Sami handicraft is wel te leen via de bibliotheek van de Scandinavische Vereniging Twente (SVTwente). 


We zijn niet met lege handen uit de winkel gegaan. Het boek A Different Dream, A Different Journey van The Polcirkeln Adventure gehaald.

A Different Dream, A Different Journey

Naast het boek hebben we tevens het onderstaande rendier gehaald. Deze is volgens Åsa van Anna-Lisas gemaakt in Fins Lapland. Volgens Åsa komen vrij veel Sami artikelen uit Fins Lapland.Tevens nog wat älgkorv en renkorv gehaald.

 
Als we  nog een keer in de buurt zijn, dan gaan we hier zeker weer heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten