Google Translate

donderdag 13 februari 2014

Kellarilampi

In Finland kom je vaak het woord lampi tegen. Lampi betekent vijver of meer. Dan is het logisch dat je veel lampi's tegen komt, want Finland wordt het land van de 1000 meren genoemd. Zo kwamen we op Iso-Syöte, waar ik het in deze blogpost eerder over had, de wandeling Kellarilampi tegen.

De parkeerplaats

Wegwijzers
De wegwijzers is een verhaal apart. Ze staan in de omgeving van Iso-Syöte op vele plekken. Er zal wel een logica in zitten, maar we zijn er niet achtergekomen. Het bord geeft Kellarilampi aan, maar geen Kellarilampi route. Dan maar de Lauttalampi.

Luontopolku (Natuurpad)
Suppa-lammen synty


De kleuren zagen er allemaal wat anders uit dan in Zweden. Het groen was anders dan in Zweden. Vreemde gewaarwording. Net alsof we niet thuis waren :-)
Trap 

We zaten opeens op de Lauttalampi route. Dit was een ander meer wat vlakbij Kellarilampi ligt. Het leek allemaal op elkaar en het was even gokken hoe we weer terug moesten. Het ging gelukkig goed en we kwamen weer bij Kellarilampi terecht.

Lauttalampi
Bij Kellarilampi kun je heerlijk zitten en grillen in de onderstaande schuilhutten.

Schuilhutten

Tijd om weer te vertrekken.
Kellarilampi in de winter (foto van internet).
Ben je in de buurt van Iso-Syöte ga dan zeker deze wandeling doen. Het is er heerlijk rustig en de natuur is mooi. Het pad is begaanbaar. Wel even letten op de routes. Je bent zo de weg kwijt. Natuurlijk wat te eten meenemen om op de grill te leggen.

Meer informatie over Kellarilampi:

3 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's, Hans!
  Echt ook een heel mooi land!

  Groetjes, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van wat we gezien hebben, vinden we Zeden mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er weel heel erg mooi uit, al is het ander groen. Prachtig en goed verzorgd aangelegd ook.

  BeantwoordenVerwijderen